07.06. Onneksi olkoon: Suvi, Roope, Robert, Robin | Palaute
Koko Helsinki

Vuosi kääntyy pimeää kohti, mutta sinä valaiset Helsingin

09.11.2020, 10:05 /  päivitetty 20.11.2020, 15:26
Helsingin seurakunnat haastavat jokaisen helsinkiläisen olemaan valona toisilleen ja tuovat myös itse valoa pimeään marraskuuhun.
Palava kynttilä ja sen heijastus ikkunasta sekä teksti helsinkiläinen, sinä valaiset kaupungin.

Sytytä kynttilä ikkunalle ja tuo valoa muille

Helsinkiläisiä haastetaan nyt sytyttämään kynttilä ikkunalleen ja näin ilahduttamaan yhdessä muita. Lisäksi kaikkia kannustetaan jakamaan tuota valoa vaikkapa kuvana sosiaalisessa mediassa häshtägeillä #valaisetpimeän ja #ilmansinua, koska teemana on ”ilman sinua ei ole valoa”.

”Tämä syksy on koronatilanteen vuoksi hyvin poikkeuksellinen. Keväällä ilahdutimme toisiamme asettamalla nalleja ikkunoille. Näin pimeän vuodenajan keskellä kynttilä tai muut valot näkyvät paremmin ja valaisevat. Tänä aikana tarvitsemme toivon vahvistamista ja niitä valonpilkahduksia toinen toisiltamme, jotta luottamus siihen, että yhdessä tästä selvitään, on totta meille kaikille”, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Seurakunnat jakavat kynttilöitä ja valaisevat kirkkoja

Seurakunnat järjestävät valoon liittyviä tapahtumia ja jakavat helsinkiläisille marras-joulukuun aikana tapahtumissaan eri puolilla kaupunkia yhteensä noin 10 000 pöytäkynttilää. Joulukuussa seurakuntien perinteisiä tapahtumia on siirretty ulkona pidettäviksi.

Valoteokset ja -tapahtumat ovat osa kampanjaa, joka kannustaa helsinkiläisiä jakamaan valoa ja olemaan itse valona toisia auttamalla. Kampanjassa hyödynnetään keväällä valmistunutta Helsingin seurakuntien Ilman sinua -markkinointiviestintäkonseptia.

Helsingin tuomiokirkko ja Kampin kappeli alkavat tällä viikolla valaista Helsinkiä aivan erityisellä tavalla, kun näihin pyhättöihin suunnitellut valotaideteokset paljastuvat. Myöhemmin myös Kannelmäen kirkko ja sen pihapiiri sekä Malmin ja Puistolan kirkot samoin kuin Huopalahden kirkkopuisto saavat valaistuksen. Hyvän Paimenen kirkko Pakilassa saa enkeliaiheisen valotaideteoksen.