17.10. Onneksi olkoon: Saana, Saini | Palaute
Koko Helsinki

Vuosi 2020 Waste&Feast Malmi -ravintolassa

19.02.2021, 15:53 /  päivitetty 19.02.2021, 15:54
Waste&Feast-ravintolan avaamista odotettiin keväällä innokkaina Malmilla. Työntekijöitä ja nuoria oli rekrytoitu sopiva määrä. Suunnitellut avajaiset jäivät kevätkaudella pitämättä, koska korona ehti ensin.
Kokki punavihreässä asussa hämmentää keittiössä isoa kattilaa

Maalis-elokuussa henkilökuntaa työllisti akuuttikassijako eli poikkeusajan ruoka-apu. Kun jako avattiin maaliskuun puolivälissä, suuri ruoka-avun tarve näkyi heti. Malmin ruokakassijaosta muodostuikin erittäin vilkas.

Ravintola saatiin auki yleisölle koronatilanteen vähän hellitettyä ja kesätauon jälkeen. Asiakkaat löysivät nopeasti viihtyisän lounaspaikan. Varustamo ja Malmin seurakunta ovat järjestäneet lounaan ympärille erilaista toimintaa.

Kaksi työntekijää kahvikoneen äärellä

Waste&Feast Malmin erikoisuus on, että Malmilla työkokeilussa olevat nuoret saavat myös baristakoulutusta muun ohjauksen lisäksi. Ravintolan espressolaitteen avulla saadaan valmistettua kahvia moneen makuun. Baristat ovat erikoistuneita kahvimaailmaan: he osaavat valmistaa monilla eri tavoin kahvijuomia, kuten espressoja ja suodatinkahveja, sekä kertoa tuotteista asiakkaille.

- Haluamme näin lisätä tietoa ja vahvistaa kahvikokemuksia asiakkaille ja nuorille osaajille, sanoo W&F Malmin ohjaaja Anni Lummekoski. Baristakokemuksesta on etua, jos hakee esimerkiksi kahvilatyöhön W&F-työjakson jälkeen.

Ravintola toimii kiinteässä yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorten työpajatoiminnan kanssa. On ollut ilo huomata, kuinka hyvin kahden organisaation tiivis yhteinen työ on kehittynyt käytännössä. Kävijöille tai asiakkaille organisaatiorakenteet eivät näy, sillä kaikki tekevät yhteistä työtä.