05.07. Onneksi olkoon: Unto, Untamo | Palaute
Koko Helsinki

Videokirkko Malmin kirkosta sunnuntaina 28.6. klo 10 – katso lähetys täältä

Malmin seurakunta

26.06.2020, 15:58 /  päivitetty 26.06.2020, 16:01
Voit osallistua videokirkkoon joko täällä nettisivulla tai Malmin seurakunnan Facebook-sivuilla. Kyseessä on nauhoitus – voit myös tulla kirkkoon paikan päälle pidempään messuun.
Kuvassa etualalla vehnää kasvava niitty, jota reunustaa oikealla metsä, vasemmalla puinen, nouseva jyrkänne. Taustalla näkyvissä vuoria, yllä kohoaa sininen taivas.

”Mahdanko ymmärtää, että kaikki mikä on Isän, on minun, eikä minulta mitään puutu.”

Sunnuntai on neljäs helluntaista ja sen aiheena on kadonnut ja jälleen löytynyt. Päivän evankeliumi on tuttu ja värikäs tuhlaajapoika-vertaus. Pappi Sari Hakuri kutsuu sunnuntaita eksyneiden ja hukassaolevien kirkkopyhäksi.

Saarnassaan Hakuri pohtii sitä, miten tuhlaajapoika-vertaus jää ikään kuin kesken. Kenties vertauksen ei tarvitsekaan jatkua tarinassa, vaan meidän pitää omalla elämällämme kirjoittaa se loppuun.

Kesäkuun 28. päivän videokirkosta vastaavat pappi Sari Hakurin kanssa diakoniatyöntekijä Merja Saviniemi, kanttori Timo Olli, laulaja Heli Närhi ja suntio Elina Pores.

Voit osallistua videokirkkoon joko täällä nettisivulla tai Malmin seurakunnan Facebook-sivuilla. Kyseessä on nauhoitus – voit myös tulla kirkkoon paikan päälle pidempään messuun. Ks. messut täältä.

Kolehti kerätään evankelioimistyöhön ja teologiseen koulutukseen
– Sana kuuluu kaikille

Kolehti kerätään Suomen Lähetysseuran kautta, ja voit osallistua kolehtiin täällä.

Luuk.15: 11–32

Jeesus sanoi:

”Eräällä miehellä oli kaksi poikaa. Nuorempi heistä sanoi isälleen: ’Isä, anna minulle osuuteni omaisuudestasi.’ Isä jakoi omaisuutensa poikien kesken. Jo muutaman päivän päästä nuorempi kokosi kaikki varansa ja lähti kauas vieraille maille. Siellä hän tuhlasi koko omaisuutensa viettäen holtitonta elämää. Kun hän oli pannut kaiken menemään, siihen maahan tuli ankara nälänhätä, ja hän joutui kärsimään puutetta. Silloin hän meni erään sikäläisen miehen palvelukseen, ja tämä lähetti hänet tiluksilleen sikopaimeneksi. Nälkäänsä hän olisi halunnut syödä palkoja, sikojen ruokaa, mutta niitäkään ei hänelle annettu.

Silloin poika meni itseensä ja ajatteli: ’Minun isäni palkkalaisilla on kaikilla yllin kyllin ruokaa, mutta minä näännyn täällä nälkään. Ei, nyt minä lähden isäni luo ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinua vastaan. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Ota minut palkkalaistesi joukkoon.’ Niin hän lähti isänsä luo.

Kun poika vielä oli kaukana, isä näki hänet ja heltyi. Hän juoksi poikaa vastaan, sulki hänet syliinsä ja suuteli häntä. Poika sanoi hänelle: ’Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinua vastaan. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi.’ Mutta isä sanoi palvelijoilleen: ’Hakekaa joutuin parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, pankaa hänelle sormus sormeen ja kengät jalkaan. Tuokaa syöttövasikka ja teurastakaa se. Nyt syödään ja vietetään ilojuhlaa! Minun poikani oli kuollut mutta heräsi eloon, hän oli kadoksissa, mutta nyt hän on löytynyt.’ Niin alkoi iloinen juhla.

Vanhempi poika oli pellolla. Kun hän sieltä palatessaan lähestyi kotia, hän kuuli laulun, soiton ja tanssin. Hän huusi luokseen yhden palvelijoista ja kysyi, mitä oli tekeillä. Palvelija vastasi: ’Veljesi tuli kotiin, ja isäsi käski teurastaa syöttövasikan, kun sai hänet terveenä takaisin.’ Silloin vanhempi veli suuttui eikä halunnut mennä sisään. Isä tuli ulos ja suostutteli häntä, mutta hän vastasi: ’Kaikki nämä vuodet minä olen raatanut sinun hyväksesi enkä ole kertaakaan jättänyt käskyäsi täyttämättä. Silti et ole koskaan antanut minulle edes vuohipahaista juhliakseni ystävieni kanssa. Mutta kun tämä sinun poikasi tulee, tämä, joka on hävittänyt omaisuutesi porttojen parissa, sinä teurastat hänelle syöttövasikan!’ Isä vastasi hänelle: ’Poikani, sinä olet aina minun luonani, ja kaikki, mikä on minun, on sinun. Mutta olihan nyt täysi syy iloita ja riemuita. Sinun veljesi oli kuollut mutta heräsi eloon, hän oli kadoksissa mutta on nyt löytynyt.’”