19.06. Onneksi olkoon: Siiri | Palaute
Koko Helsinki

Vertaisleiri perheille, joissa isä tai äiti on kuollut - leirillä on vielä tilaa

23.05.2024, 16:17
Kaksi lasta ojentaa käsiään kameraa khti, käsissä on sormivärejä

Perheiden vertaisleiri on tarkoitettu perheille, joissa toinen vanhemmista on kuollut. Helsingin seurakunnat järjestävät seuraavan leirin 20.-22.9. Siuntiossa Korpirauhan leirikeskuksessa yhdessä Terhokodin kanssa. Leirillä on tilaa vielä kolmelle perheelle. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 23.6. asti.

Vertaisleirin merkitys on erityisesti lapsen kannalta mahdollisuus kohdata toisia, samassa elämäntilanteessa olevia lapsia. Kun perheen isä tai äiti kuolee, lapsi saattaa ajatella, että vain hänen perheessään voi tapahtua jotakin tällaista. Aikuisten oma ryhmä antaa tilaa pohtia vanhemman omaa surua, joka on sekä yksilöllinen että yhteinen. Kokemusten jakaminen muiden kanssa voi rohkaista ja auttaa eteenpäin.

Leirin ohjelmassa on sekä vapaata yhdessäoloa että ohjattua tekemistä. Aikuiset ja lapset työskentelevät sekä yhdessä että omina ryhminään. Leirin hinta on 60 e/ aikuinen ja 30 e/lapsi.

Syyskuun vertaisleirillä on mukana kaksi Helsingin yliopiston tutkijaa, Annukka Pursi ja Saila Poulter, jotka pyrkivät tutkimuksellaan selvittämään, miten lapsi elää suruaan.

Ilmoittautumiset sähköisen järjestelmän kautta.

Lisätietoja antaa sairaalapappi Maarit Nissinen maarit.nissinen@evl.fi.