09.06. Onneksi olkoon: Ensio | Palaute
Koko Helsinki

Vauva tulossa -illat keväällä 2023 Pitäjänmäen ja Haagan seurakunnissa

12.12.2022, 16:31 /  päivitetty 14.02.2023, 06:11
Odotatko lasta? Tahtoisitko tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin, lähellä asuviin perheisiin? Vauva tulossa -illat ovat siihen hyvä mahdollisuus jokaisena kevätkuukautena!
Vauvanvarpaat kuvattuna jalkapohjista

Vauva tulossa –illat tarjoavat:

Vertaistukea, keskustelua ja rentoutumista tuleville vanhemmille. Teemoina mm. voimavarat, verkostot, arvot, rentoutumiskeinot sekä odotukseen ja vanhemmuuteen liittyvät tunteet ja ajatukset.

Kaikille kerroille voi tulla odottava vanhempi itsekseen, toisen vanhemman kanssa yhdessä tai esimerkiksi tukihenkilön kanssa.

Kerran kuussa keskiviikkoisin klo 17-19:

25.1.2023 Odotuksen matka ja sen moninaiset tunteet

8.2.2023 Vuorovaikutus tulevan perheenjäsenen kanssa


8.3.2023 Tukiverkostot ja parisuhde voimantuojina (toiveaihe)

19.4.2023 Rentoutumisen ja rauhoittumisen taitoja ja keinoja synnytykseen ja vauva-aikaan

10.5.2023 Teema vielä avoin


Illat toteutetaan Pitäjänmäen kirkolla, osoitteessa Turkismiehenkuja 4. tammi-maaliskuussa ja

Huopalahden kirkolla, osoitteessa Vespertie 12 huhti-toukokuussa.

Järjestävät Haagan ja Pitäjänmäen seurakunnat yhdessä. Ryhmä on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumisen edellispäivään klo 12 mennessä materiaaleja ja muuta suunnittelua varten.

Osallistua voit vaikka asuisit muuallakin kuin järjestäjäseurakuntien alueella tai vaikka et olisi kirkon jäsen. Jos tulet puolison / toisen vanhemman / tukihenkilön kanssa, ilmoita molempien osallistujien nimet. Paikkoja iltoihin on rajoitetusti (pienryhmä) ja jo osallistuneet ovat uusiin verraten etusijalla.

Iltoja ohjaavat yhdessä teologi-taidepedagogi Johanna Mantere ja lastenohjaaja Mia Lindbäck, Haagan ja Pitäjänmäen kasvatustiimin työntekijät, jotka ovat aiemminkin ohjanneet ryhmätoimintaa lasta odottaville sekä vauvaperheille. Johanna myös kouluttaa alan ammattilaisia lasta odottavien ryhmätoiminnasta.

Ryhmä perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen ja ryhmässä kunnioitetaan kunkin osallistujan omaa katsomus- ja muuta taustaa. Ryhmässä nähdään yksilöiden ja perheiden moninaisuus rikkautena.


Pitäjänmäen kirkolla kokoontuvissa illoissa (25.1.-8.3.) on tarjolla klo 17 kaikenikäisten Olkkarin iltaruoka, esim. kasviskeitto ja lisäksi kahvia, teetä ja leipää. Vauva tulossa -iltojen osallistujat ovat tervetulleita niin halutessaan keskenään syömään ja keskustelemaan ohjattujen iltojen väliin jäävillä viikoilla (Olkkarin kevätkausi 26.4. saakka, ei 15.3., ei 5.4.). Huopalahden kirkolla kokoontuvissa illoissa (19.4. ja 10.5.) tarjolla on leipää ja hedelmää / muuta kevyttä tarjoilua ja teetä ja kahvia ja myös mahdollisuus lämmittää mahdollisia omia päivälliseväitä mikrossa.


Syksyn 2022 osallistujien palautetta:

"Tunnelma oli avoin, lämmin ja välitön."

"Oli ihana saada vertaistukea ja oikein luvan kanssa käydä läpi tätä odotusmatkaa. Ryhmässä oli mukava, kannustava, turvallinen ja hyväksyvä tunnelma. Kaiken kaikkiaan tosi hyvä fiilis jäi!"

"Sain vertaistukea, armollista ajatusta odotukseen, lapsiarkeen, synnytykseen ja elämään."

"Heti alussa luottamuksellinen olo; täällä saa ja myös haluaa puhua omat ajatukset ääneen."

"Sisältö (aiheet ja toteutustavat) olivat monipuoliset, sain ryhmästä paljon!"Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Pitäjänmäen seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja, tiiminvetäjä Sanna: sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi, p. 040 519 0402.

PS. T‍ervetuloa tiistaina 14.3. klo 15-18 Pitäjänmäen kirkolle Vaihtopäivään eli kierrätystapahtumaan tekemään maksuttomasti löytöjä vauvanvaatteista ja vauvatarvikkeista, mahdollisesti äitiysvaatteistakin ja kodin pientavaroista. Voit halutessasi tuoda kiertoon kotoa ylimääräistä vaatetta/tavaraa. Ylijääneet tavarat kuljetamme Hope ry:lle.