26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Koko Helsinki

Koronarajoitusten tuomat muutokset Herttoniemen seurakunnan toimintaan 29.11.-31.1.

Herttoniemen seurakunta

27.11.2020, 17:09 /  päivitetty 06.01.2021, 13:23
Kuvassa kasvomaski puisen ristin päällä

Viranomaiset ovat rajoittaneet kokoontumisia Uudellamaalla koronapandemian hillitsemiseksi. Herttoniemen seurakunta noudattaa hiippakunnan ja Helsingin seurakuntayhtymän ohjeita.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset lähetetään suorana verkossa seurakunnan Facebook-sivuilla 31.1. saakka joka pyhä klo 12. Voit liittyä mukaan TÄSTÄ.

31.1. asti muita jumalanpalveluksia ei järjestetä.

Tapahtumat ja konsertit

Kaikki tapahtumat, myös ulos suunnitellut, ja kaikki konsertit seurakunnan eri kirkoissa on peruutettu.

Viikkotoiminta

Kaikki viikkotoiminta on peruutettu 30.11.- 31.1. Perhekerhot on peruutettu, mutta varhaiskasvatustyö lasten parissa jatkuu ohjelman mukaan.

Ruokailu ja elintarvikejakelu

Ruokajakeluja kasseina tai takeaway-valmisannoksina pyritään jatkamaan normaalisti. Myllypuron elintarvikejakelu toimii turvaohjeiden mukaisesti.

Matteuksenkirkon Waste &Feast -hävikkiruokaravintola on toistaiseksi suljettu.

Ajantasaiset tiedot auki olevista jakopaikoista löytyvät ruoka-apu.fi sivustolta.

Kirkolliset toimitukset

Perhejuhlien, mukaan lukien ristiäisten ja häiden siirtämistä on syytä harkita yksityistilaisuuksia koskevien uusien ohjeiden mukaisesti. Kasteen voi kuitenkin toimittaa ilman kummien läsnäoloa kahden todistajan läsnäollessa seurakunnan tiloissa.

Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Muissa kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien.

Hiljentyminen kirkoissa

Seurakunnan molemmat kirkot pitävät ovet auki yksityistä hiljentymistä varten arkisin klo 10-15 ja lauantaisin ja pyhäpäivisin klo 13-15, paitsi silloin, jos kirkkotilassa sattuu olemaan toimitus. Laitathan maskin päälle, pidäthän huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta.