25.03. Onneksi olkoon: Aija, Aava | Palaute
Koko Helsinki

Tervetuloa joulukirkkoon!

19.12.2022, 10:16 /  päivitetty 22.12.2022, 00:09
Joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistoksi. Jeesus syntyi ihmiseksi ihmisten keskelle. Keskelle vuoden pimeintä aikaa tulee juhla, jossa pimeyteen syttyvä valo sytyttää toivon.
Piirretyssä kuvassa pyhä perhe ja toivon lintu kuusenoksa nokassaan. Tähti loistaa taustalla.

Jeesuksessa Jumala tulee maailmaan ihmiseksi ihmisten keskelle. Hän kokee kaiken, mitä ihmiselämä käsittää; iloa, surua, naurua, kipua ja kuolemaa. Hyvä Jumala ei tyydy katsomaan ihmiselämää korkeuksista vaan tulee ihmisten luokse ihmisen muodossa. Joulun pyhät ovat suomalaisten suosituimpia kirkkopyhiä.

Jouluaatto

Jouluaattona 24.12. ollaan odotuksen täyttymisen ja lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton jumalanpalveluksen aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta.

Katso aaton joulukirkot tästä.

Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Seurakunta kuulee enkelin viestin: "Tänään on teille syntynyt Vapahtaja." Jouluyön messu eli enkelten messu on monessa kristillisessä kirkossa joulunvieton päätapahtuma.

Joulupäivä

Jouluaamun 25.12. jumalanpalveluksessa eli paimenten messussa seurataan paimenten matkaa Betlehemiin katsomaan syntynyttä Jeesus-lasta.

Joulupäivän jumalanpalveluksessa eli kansan messussa seurakunta kiittää Jumalaa siitä, että hän on antanut Poikansa tulla ihmiseksi.

Katso joulupäivän tilaisuudet tästä.

Tapaninpäivä

Tapaninpäivä eli toinen joulupäivä 26.12. on ensimmäisen marttyyrin, Stefanoksen ja hänen myötään kaikkien marttyyrien muistopäivä.

‍Katso Tapaninpäivän tapahtumat tästä.