25.03. Onneksi olkoon: Aija, Aava | Palaute
Koko Helsinki

Sururyhmästä tukea läheisensä menettäneelle

04.01.2023, 16:44 /  päivitetty 09.02.2023, 10:17
Sururyhmä on vertaistukiryhmä sinulle, joka olet toipumassa läheisen kuolemasta.
Sururyhmä

Sururyhmät on tarkoitettu läheisensä menettäneille mahdollisuudeksi jakaa menetyksen kokemusta, menetykseen ja suruun liittyviä tunteita, muistoja ja erilaisia olemassaolon kysymyksiä. Ei ole väliä, onko läheinen esimerkiksi puoliso, sisarus tai lapsi. Ryhmään voi tulla, kun haluaa käydä läpi jonkun itselle tärkeän ihmisen kuoleman herättämiä ajatuksia ja tunteita.

Sururyhmä voi auttaa löytämään voimavaroja surun keskellä. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti ja saa kysyä vaikeitakin kysymyksiä.

Suosittelemme, että menetyksestä on ryhmän alkaessa kulunut jo muutama kuukausi. Ryhmiä ohjaavat seurakuntien papit, diakoniatyöntekijät ja vapaaehtoiset.

Ryhmät ovat maksuttomia ja kaikille avoimia asuinpaikasta ja seurakuntaan kuulumisesta riippumatta. Niihin tulee ilmoittautua ennakolta. Katso ilmoittautumisohjeet alta. Lauttasaaren avoimeen ryhmään ei tarvitse ilmoittautua.

Huom! Jos sopivaa ryhmää ei löydy, ole suoraan yhteydessä seurakunnan diakoniatyöntekijään tai pappiin.

Kevätkaudella 2023 kokoontuvia ryhmiä

Kallion kirkolla sururyhmä on alkanut 19.1. Kysy lisätietoa pappi Pauliina Lindforsilta, pauliina.lindfors@evl.fi. Kallion ryhmä on suljettu, mutta avoimia ryhmiä kokoontuu parhaillaan muualla ja uusia ryhmiä aloittaa vielä tänä keväänä.

Paavalin kirkolla ↗ sururyhmä kokoontuu torstaista 23.2. alkaen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Arja Rannanpää-Kortelainen p. 050 377 4024 tai sp: arja.rannanpaa-kortelainen@evl.fi

Lauttasaaressa kokoontuu avoin sururyhmä eli paikalle voi mennä ilmoittautumatta ja silloin kun itselle sopii. Ryhmän teemoja ovat keskiviikkona 8.2. Suurten kysymysten äärellä ja keskiviikkona 1.3. Toivo ja tulevaisuus.

Töölössä sururyhmä alkaa kokoontua torstaista 2.3. alkaen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen diakoniatyöntekijä Pasi Rautiainen p. 09 2340 4742.

‍Löydät ryhmät myös tulostettavasta esitteestä Sururyhmät kevätkaudella 2023 (pdf-dokumentti).