27.11. Onneksi olkoon: Hilkka | Palaute
Koko Helsinki

Stressaako, uuvuttaako, masentaako? Depressiokoulu voi helpottaa

27.09.2022, 18:49 /  päivitetty 29.09.2022, 15:45
Hakaniemenranta syysauringossa, kerrostaloja ja meren ranta

Depressiokoulu on kurssi, jossa opiskellaan masennuksen ennaltaehkäisyä ja hoitoa. Se sisältää 10 viikoittaista kokoontumista sekä itsenäistä, päivittäin tapahtuvaa taitojen harjoittelua työkirjan avulla.

Depressiokoulu tarjoaa samalla mahdollisuuden vertaistukeen ja ajatusten vaihtoon toisten ryhmäläisten kanssa. Se soveltuu käytäväksi monenlaisissa elämäntilanteissa, niin yksin eläville kuin parisuhteessa oleville.

Kurssin aikana opitaan mm.

- tunnistamaan omaan mielialaan vaikuttavia tekijöitä
- lisäämään mielialaa kohottavien tekemisten määrää omassa elämässä
- työskentelemään kielteisten ajatusten kanssa
- käyttämään toimivia vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisukeinoja
- laajentamaan vuorovaikutussuhteita ja sosiaalista verkostoa.

Kokoonnumme 10 kertaa maanantaisin 24.10.22–9.1.2023 klo 15–17. Paikka on Pasilan Triplassa Töölön seurakunnan Fokus-toimipiste, Asemahallista liukuportaita 2. krs tai hissillä 5. krs.

Ryhmän ohjaajina toimivat perheneuvoja, psykoterapeutti Tarja Huttunen ja sosionomi, diakoni Ilmari Pyykönen. Mukaan mahtuu 8 henkilöä. Ilmoittautumiset 17.10. mennessä: ilmari.pyykonen@evl.fi, p. 09 2340 4741. Liitä viestiin nimesi ja puhelinnumerosi, niin sinuun otetaan yhteyttä. Ilmoittautuneet haastatellaan etukäteen puhelimitse, jolloin arvioidaan, onko depressiokoulu sopiva juuri sinulle.

Kurssi on maksuton ja seurakunta tarjoaa kurssimateriaalina Depressiokoulukirjan. Voimavaroja tulisi olla niin paljon, että jaksaa tehdä päivittäiset kotitehtävät Depressiokoulukirjasta.‍