18.05. Onneksi olkoon: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Erkka, Eerikki | Palaute
Koko Helsinki

Sinustako kaupunkiviljelijä? Kirkkopuutarhatoiminta kutsuu mukaan kesälle 2024!

Pitäjänmäen seurakunta

10.05.2024, 10:56 /  päivitetty 10.05.2024, 10:58
Pitäjänmäen kirkon sisäpihalla on viljelylaatikoita, ja meillä on useamman vuoden kokemusta kirkkopuutarhuritoiminnasta. Seurakunta tarjoaa laatikot multineen ja välineitä kasteluun.
Henkilö istuttaa salaattia viljeltäväksi

Pitäjänmäen kirkon pihalla on kaupunkiviljelylaatikkoja, joissa alueen asukkaat voivat viljellä esimerkiksi raparperia, salaattia, yrttejä, vihanneksia tai kukkia.

Toiminta sopii kaikenikäisille, mukana on ollut mm. lapsiperheitä ja eri-ikäisiä aikuisia opiskelijoista eläkeläisiin.

Pitäjänmäen seurakunta tarjoaa laatikot multineen sekä kasteluun tarvittavat välineet, sekä kastelukannuja että vesiletkun. Kirkkopuutarhurit itse vastaavat muista hankinnoista ja toimenpiteistä (siemeniä/taimia, lannoitetta, hallaharsoa, lisäverkkoa halutessaan).

Auringonkukka

Kirkkopuutarha on kompaktin kokoinen hyvän mielen pistäytymiskohde kaikille kirkon pihalla liikkuville. Viljelyksen tuotteet ovat kirkkopuutarhurien käytössä. Ajatuksena on luoda hyvää mieltä ja kauneutta sekä tarjota mukava lähes maksuton harrastus.

Kirkkopuutarhuritoiminnan yhteyshenkilönä toimii seurakuntalainen (yhteystiedot lisätään lähiaikoina) ja varalla varhaiskasvatustiimin työntekijä Sanna, ota yhteyttä sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi tai p. 040 519 0402.

Parina viime vuonna kirkkopuutarhuriporukassa on mm. keskusteltu yhdessä mitä istutetaan, vuoroteltu kasteluviikkoja ja viestitty whatsapp-ryhmässä, mutta tänä kesänä uudet osallistujat päättävät haluavatko vastaavanlaista yhteisöllisyyttä vai vain ikioman hoidettavan viljelylaatikon.

Tervetuloa iloisen ja antoisan kirkkopuutarhuritoiminnan pariin!