01.12. Onneksi olkoon: Oskari | Palaute
Koko Helsinki

Lauttasaaren seurakunnan tilaisuuksien osallistujamääriä rajoitetaan 20 henkilöön

Lauttasaaren seurakunta

20.11.2020, 15:18 /  päivitetty 20.11.2020, 16:38
Kuvassa diakoniatyöntekijä ja asiakas maskit kasvoillaan

Lauttasaaren seurakunta noudattaa voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä. Helsingin hiippakunta on linjannut, että sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulee rajoittaa 20 henkeen seurakunnissa 13.12.2020 saakka. Lauttasaaren seurakunnassa rajoitukset otetaan käyttöön välittömästi, ja ne koskevat myös lapsia. Seurakuntien yleisötilaisuuksiksi lasketaan kaikki seurakuntien omissa tiloissa toteutuvat tilaisuudet.
Myös jumalanpalvelusten osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkilöön. Tähän henkilömäärään kuuluvaksi lasketaan myös jumalanpalveluksen toimittajat. Rajoitustoimet tulevat käyttöön jo kuluvana viikonloppuna. Lauttasaaren seurakunnan sunnuntain pääjumalanpalvelukset lähetetään suoratoistona 29.11. alkaen seurakunnan Facebookissa. Facebook-kanavalle pääset tämän linkin kautta.

Hautaan siunaamisten osallistujamäärässä voidaan inhimillisistä syistä poikkeuksellisesti joustaa siten, että läsnä tilaisuudessa voivat olla vainajan lähiomaiset.

Pääkaupunkiseudun kaupunkien koronakoordinaatioryhmä kehottaa edelleen 13.11. linjauksensa mukaisesti noudattamaan harkintaa ja pidättyväisyyttä yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestetä lainkaan. Suositus koskee myös perhejuhlia, kuten kotona tapahtuvia kastetilaisuuksia, hääjuhlia tai muistotilaisuuksia.

Kuoro- ja muuta harrastustoimintaa voidaan jatkaa, jos henkilörajoitukset sekä turvavälit toteutuvat. Osallistujamäärien rajoitukset koskevat kaiken ikäisiä, esimerkiksi muskareihin osallistujia. Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa normaaleilla vahvuuksilla.

Lasten ja nuorten tilaisuuksien järjestämisellä on lasten ja nuorten kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille merkittäviä vaikutuksia, ja lasten ja nuorten harrastustoiminta pyritäänkin jatkamaan monin eri tavoin turvata.

Osallistu tilaisuuksiimme ainoastaan, jos olet täysin terve. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä yli 13-vuotiaille osallistujille kaikissa tilaisuuksissamme. Huolehdithan myös hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä muihin osallistujiin. Huomioimalla yhteisesti terveysviranomaisten ohjeet autamme hillitsemään Uudenmaan tautitilanteen pahenemista.

Helsingin hiippakunta muistuttaa myös THL:n ”viidestä valtista”, joilla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.

4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.

5. Lataa Koronavilkku-sovellus.