07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute
Koko Helsinki

Sacred Music Festival Helsinki -tapahtuman ohjelma on julkaistu

16.07.2019, 14:08 /  päivitetty 11.09.2019, 16:47
Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Sacred Music -festivaali saa jatkoa. Tapahtumaan kuuluu harvinainen kolmen uskontokunnan juutalaisen, islamilaisen ja kristinuskon musiikkiperinteen yhteiskonsertti.

Sacred Music Helsinki -festivaalin ohjelma on julkaistu. Konserttien lisäksi luvassa on luentoja ja pop up -tapahtuma.

Luento ja keskustelutilaisuus:

Dialogue of peoples and cultures

Filosofi Tuomas Nevanlinna haastattelee festivaalin kunniavierasta Faouzi Skalia ja johtaa aiheeseen liittyvää keskustelua. Ihmisten ja kulttuurien välistä dialogia käsittelevä tilaisuus käydään enimmäkseen englannin kielellä. Marokon Fezin Sacred Music -festivaalin perustaja ja etnologian, antropologian ja uskontotieteen tohtori Faouzi Skali on tunnettu vaikuttaja Marokon kulttuurielämässä.

Tapahtuman Facebook-sivu.

Ma 16.9. klo 18, Caisan sali, Kaikukatu 4 B, vapaa pääsy.

Konsertit / Concerts
Ibn Arabi (Marokko)

Arabialais-andalusialaista musiikkia soittava yhtye on Andalusian muslimien musiikillinen jälkeläinen, jonka soitossa yhdistyvät suufilaisen musiikin eri perinteet ja vaikutteet. Ibn Arabin musiikissa kuuluu marokkolainen lauluperinne sekä suufilainen runous. Yhtye tahtoo ohjelmistossaan olla uskollinen suufilaisille filosofeille ja heidän perinteilleen, mikä tekee sen musiikista omaperäistä ja ainutlaatuista.

Yhtyeen taiteellisena johtajana toimii Ahmed El Kheligh, joka opiskeli arabialais-andalusialaista musiikkia Tangerin konservatoriossa Marokossa. Myöhemmin hän on opiskellut myös Pariisissa.

Tapahtuman Facebook-sivu.

Ti 17.9. klo 19.00, Caisan sali, Kaikukatu 4 B.

liput 10,50 € / 15€ voit ostaa täältä

Dzveli pepela -lauluyhtye

Vuonna 2013 perustettu Dzveli pepela – Vanha perhonen – on viisihenkinen lauluryhmä, jonka ohjelmisto koostuu pääasiassa georgialaisesta polyfonisesta musiikista. Alueen kansanmusiikkiin ja kirkkolauluperinteeseen pohjautuvat laulut vievät kuulijan mielenkiintoisten ja ikiaikaisten harmonioiden ja usein meditatiivisten tunnelmien pariin.

Konsertin Facebook-sivu.

Ke 18.9. klo 18.00, Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2, vapaa pääsy

Hengellinen impromeditaatiokonsertti

Eero Hämeenniemi improvisoi pianolla eurooppalaisen ja intialaisen hengellisen musiikin teemojen pohjalta. Konsertti on epämuodollinen ja rento, ja siitä puuttuvat perinteisen konsertin ulkoiset tunnusmerkit: aplodit, kumartelut, tulemiset ja menemiset. Jokainen kuulija voi rauhassa uppoutua musiikin maailmaan, kukin omalla tavallaan.

Lisätietoja konsertista.

Ke 18.9. kello 20.00, Paavalinkirkko, Sammatintie 5, vapaa pääsy

Valtakunnallinen kirkkomusiikin päivä, Torstai 19.9.

Konsertteja ja tapahtumia kirkoissa, Uspenskin katedraalissa ja kaupungilla.

Lue lisää Kirkkomusiikin päivän tapahtumista tästä uutisesta.

Uskontojen musiikit yhteiskonsertissa

Ibn Arabi-yhtye (Marokko), juutalainen nuorisokuoro Eva (Pietari, Venäjä), lauluyhtye Lumen Valo

Arabialainen suufi-musiikki, juutalainen ja kristillinen laulu kohtaavat yhteisessä konsertissa. Tämä konsertti on harvinainen tilaisuus kuulla Aabrahamin uskontojen säveliä ja harmonioita samassa tilaisuudessa.

Lisätietoja konsertista.

Konsertin Facebook-sivu

Pe 20.9. kello 19, Vanhakirkko, Lönnrotinkatu 6

Liput 13,50/16,50 ovat myynnissä Lippu.fi

YK:n Maailman Rauhanpäivä, lauantai 21.9.

12:00–15:00 Pop-up -tapahtuma Caisassa pihalla

Kaikukatu 4

Oriental Tune (Suomi), arabialaista suufi-musiikkia Syyriasta ja Egyptistä

Wimme Saari, saamelainen taiteilija joikaa eläimiä ja luontoa

Trio Sahrami, intialaista klassista musiikkia

Kamarikuoro SonorEnsemble, johtaa Hanna Remes

Intialaista klassista kathak-tanssia, Hanna Mannila Kathak Ensemble.

Entisiä ruokia saatavilla.

Tapahtuman Facebook-sivu.

15:00–16:30 Sacred Harp -laulutapahtuma

Vanhoista virsistä tulee katu-uskottavaa kansanperinnettä laululiikkeessä, joka leviää Pohjois-Euroopan ja Yhdysvaltojen suurissa kaupungeissa. Sacred Harp -virsiä kokoontuvat laulamaan toisilleen tuntemattomat ihmiset yli tunnustusrajojen. Niiden vetovoimaa kuvaillaan rajuksi ja oudoksi. Paula Susitaival kertoo Sacred Harp -laulusta, minkä jälkeen kaikki saavat osallistua tähän neliääniseen ja säestyksettömään virsilauluun.

Tapahtuman Facebook-sivu.

Kuorokonsertti: juutalainen nuorisokuoro Eva (Pietari)

Kuoron ohjelmisto ulottuu juutalaisen musiikin klassikoista alkuperäisteoksiin, joita he esittävät moniäänisenä a capella -lauluna. Heidän ohjelmistossaan on niin perinteisiä jiddishin kielisiä lauluja kuin uutta musiikkia israelilaisilta nykysäveltäjiltä sekä negrospirituaaleja ja venäläistä klassista kuoromusiikkia. Kuorosovitukset on tehnyt Evan kuoronjohtaja ja taiteellinen johtaja Elena Rabinovich. Lapsi- ja nuorisokuoro Eva perustettiin samannimisen yhteisökeskuksen yhteyteen Pietarissa vuonna 1998.

Kuoro on konsertoinut useissa kaupungeissa Venäjällä, Ukrainassa ja muualla Euroopassa. He ovat myös osallistuneet lukuisiin kuorokilpailuihin ja esiintyneet useilla festivaaleilla.

Lisätietoa konsertista.

Konsertin Facebook-sivu.

Su 22.9. kello 15, Kallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2

liput 13,50/ 16,50 ovat myynnissä Lippu.fi

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.