26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Koko Helsinki

Rytmikästä joulumusiikkia viikon jokaiselle päivälle

09.12.2020, 16:04 /  päivitetty 14.12.2020, 11:57
Joulumusiikista löytyy iloa ja riemua, jopa rytmiä. Gospel Helsinki -kuoron perustaja, kanttori Nina Pakkanen on rakastunut rytmimusiikkiin. Tähän listaan hän on koonnut menevimmät joulukappaleet.
Nuoret aikuiset laulavat ja soittavat yhdessä pianon ääressä

“Mary did you know – Mary, tiesitkö. Tämä joululaulu on sävelletty 1984 ja laulu osoitetaan Jeesuksen äidille Marialle, tietääkö tämä että lapsensa tulisi jonain päivänä hallitsemaan kaikkia kansoja ja tekemään suuria tekoja. Pentatonixin sovitus tästä laulusta on yksi upeimmista ja vaikuttavimmista kuulemistani sovituksista.”

Pentatonix: Mary did you know

“Oh come, oh come Emmanuel on keskiajalta oleva sävelmä, virsikirjan lisävihossa virsi numero 933.Tämä on kauneimpia melodioita joita tiedän. Tässä toisenlainen, osin provokatiivinenkin sovitus.”

BUY Vocal Point: Oh come Emmanuel

“Tonttu on tarinallinen joululaulu, joka kertoo talviyönä maalaistalon kartanolla kiertelevästä tontusta, joka ei saa unta. Rajattoman sovitus maalaa hienosti lumisen, utuisen talvisen maiseman ja tasaisesti lyövän poljennon, joka ilmentää tontun valveilla oloa. Vaikka säkeistöjä on monta, sovitus kantaa tarinan kerrontaa hienosti.”

Rajaton: Tonttu

“Silent night, holy night – Jouluyö, juhlyö, maailman ehkä tunnetuin joululaulu ja The Real Group, yksi hienoimmista a cappella -lauluyhtyeistä kuvaa hienosti kuvallisella kerronnalla sitä, miten joulu saapuu kaikille, keskelle meluisaa kaupunkia, keskelle juhlaa ja arkea.”

The Real Group: Silent night, holy night

“Jingle bells - kulkuset on iloisimpia joululauluja ja tässä keveä, kupliva hyvän tuulen sovitus siitä.”

The Real Group: Jingle bells

“Kello löi jo viisi on tuttu laulu niin lapsille kuin aikuisillekin, suomalainen vastine Jingle bellsille. Club for Five on vuosien saatossa kohonnut a cappella -yhtyeiden eliittiin, heidän sovituksensa ovat nautittavia, koskettavia, riemastuttavia, kaikin puolin silkkaa nautintoa kuulla.”

Club for five: Kello löi jo viisi

“Oh come all ye faithful on yksi hienoimmista melodioista, virsikirjassamme numero 27. Pentatonixin sovitus vie laulun aivan uudelle tasolle. Tämä sovitus hyväntuulisuudessaan ja taidokkuudessaan laittaa sinut liikkeelle, se on gospelia parhaimmillaan: ylistystä, riemua ja iloa. Juhlimaan tulkaa toivon täyttymistä, rientäkää, kutsuu nyt Betlehem!”

Pentatonix: Oh come all ye faithful