17.06. Onneksi olkoon: Urho | Palaute
Koko Helsinki

Ryhdy ulkomaisen ammattikorkeakouluopiskelijan ystäväksi!

23.07.2019, 15:30 /  päivitetty 01.10.2020, 13:23
Ulkomaisten opiskelijoiden elämä Suomessa saattaa olla yksinäistä. Siksi ammattikorkeakouluissa työskentelevät oppilaitospapit käynnistivät Friends-ohjelman, johon haetaan nyt ystäviä.

Oppilaitospapit Kaisa Iso-Herttua ja Tiina Kaaresvirta etsivät suomalaisia sinkkuja tai perheitä ja ulkomaisia opiskelijoita ohjelmaan, jonka tarkoituksena on tuoda ihmisiä yhteen.

"Ohjelman kautta voit saada uuden ystävän ulkomaalaisesta opiskelijasta. Ystävyys on aina virkistävää mutta sen lisäksi voit esimerkiksi tutustua opiskelijan kotimaan kulttuuriin ja kieleen!", Kaaresvirta sanoo.

Toiminta on yhteistä aikaa ja tutustumista arkisen toiminnan, kiinnostuksen kohteiden kautta. Ystävät tulevat pääkaupunkiseudulta ja ulkomaalaiset opiskelijat Helsingin alueen oppilaitoksista.

Ystävätoimintaan sisältyy muutama yhteinen ohjattu tapaaminen ja muuten parit voivat suunnitella yhteisen tekemisen omien kiinnostusten mukaan.

"Toivomme saavamme parin jokaiselle halukkaalle ystävälle, mutta emme voi tietää, keitä, paljonko ja millaisin odotuksin toimintaan osallistuu ja voimmeko muodostaa parin jokaiselle", Kaaresvirta ja Iso-Herttua kertovat.

Syksyn 2020 ystävätoiminnan aikataulu

1) Ilmoittaudu mukaan tästä 30.10.2020 mennessä.

2) Kysymyksiä? Voit tulla kysymään toiminnasta zoomiin

3) Friendsien yhdistämiset ilmoitamme sähköpostilla 12.11 mennessä.

4) Kick-off party ystävätoiminnalle on zoomissa tai livenä 12.11 klo 18. Laita tämä jo itsellesi ylös.

Toivomme saavamme parin jokaiselle halukkaalle ystävälle, mutta emme voi tietää, keitä, paljonko ja millaisin odotuksin toimintaan osallistuu ja voimmeko muodostaa parin jokaiselle. Ilmoitamme teille 12.11 mennessä sähköpostilla, löytyikö pari vai ei.