03.06. Onneksi olkoon: Viola, Orvokki | Palaute
Koko Helsinki

Rippikoulun suosio jatkuu – 86 prosenttia ikäluokasta ilmoittautunut jo
mukaan

08.11.2021, 11:02 /  päivitetty 08.11.2021, 16:15
Ilmoittautumisaika Helsingin seurakuntien vuoden 2022 rippikouluihin päättyi lokakuun lopussa. Rippikoulujen vetovoima on säilynyt.

Rippikoulujen suosio kestää: ilmoittautumisia ensi vuoden rippikouluihin tuli 2 765, mikä määrä on 86,3 prosenttia vuonna 2007 syntyneistä, kirkkoon kuuluvista helsinkiläisistä. Suosio kertoo siitä, että ripari vastaa moniin tarpeisiin 15-vuotiaan elämässä.

Prosenttiosuus on samaa luokkaa kuin edellisvuosina. Jälki-ilmoittautumiset kasvattavat vielä lopullista rippikoulun käyvien määrää. Lisäksi osa nuorista käy riparin muualla kuin seurakuntien rippikouluissa, esimerkiksi järjestöjen leireillä.

Rippikoulu on nuorelle iso, puoli vuotta kestävä prosessi.

– Nuoret hakevat kokemuksia, elämyksiä ja yhdessäoloa saman ikäisten kanssa, ja niihin riparilla yhdistyy sopivassa suhteessa tiedollista ainesta. Riparilla lähdetään nuorten elämän tärkeistä kysymyksistä, joihin tuodaan kristinuskon näkökulmaa. Keskustellaan ja eletään yhdessä – ilon kautta, turvallisten aikuisten kanssa, monialaisen kasvatuksen tiimin vetäjä, pastori Aila Mäkinen sanoo.

Mäkinen on huomannut yhdeksi suosion salaisuudeksi sen, että rippikoulussa 15-vuotias saa olla sekä lapsi että nuori. Leikeissä saa olla vielä lapsi menettämättä kasvojaan. Yksi vahvuus on sekin, että riparilla on kaikenlaisia nuoria yhdessä perhetaustasta riippumatta.

Isosten merkitystä ei voi liikaa korostaa. He ovat riparilaisille tärkeä vertaisryhmä.

- Nuorisotyöntekijät ovat alansa rautaisia ammattilaisia, jotka ovat luoneet ripareille onnistuneen pedagogiikan, Mäkinen kiittää. - Ongelmiakin totta kai leireillä välillä ilmenee, mutta niihin puututaan.

T‍utkittua tietoa kuluvan vuoden rippikouluista: Helsinkiläisnuoret antoivat arvosanaksi 9.