29.02. Onneksi olkoon: | Palaute
Koko Helsinki

Rakenna joulupuu -keräys 2022 Helsingin seurakunnissa

Seurakunnat

14.11.2022, 13:47 /  päivitetty 09.11.2023, 12:50
Rakenna Joulupuu

Rakenna joulupuu -keräys tuo tänäkin vuonna hyvää joulumieltä niin lahjan antajille kuin saajille. Lahjoituksilla on nyt aiempaakin suurempi merkitys, sillä sähkön ja muiden hintojen nousu tekee joulun valmistelusta haasteellista yhä useammalle.

Voit ilahduttaa vähävaraista perhettä, yksinasuvaa tai vanhusta joulupussilla tai kaupan lahjakortilla, jolla saaja voi tehdä hankintoja ruokapöytään tai esimerkiksi lahjaostoksilla. Töölön seurakunnassa kerätään elämyslahjakortteja esimerkiksi elokuviin tai uimahalliin. Osassa seurakuntia taas voi käydä hakemassa kirkon joulukuusesta lapsen tai nuoren täsmätoiveen.

Tavoitteena kaikkialla on hyvän joulumielen levittäminen, lahjan antamisen ja saamisen ilon välittäminen. Kiitos panoksestasi!

Pienikin apu on tärkeää. Jokainen voi osallistua rahkeidensa mukaan. Lahja ja ehkä mukana tuleva kortti on monelle saajalleen tärkeä viesti välittämisestä ja tuo toivoa lahjoituksen suuruudesta riippumatta.

Keräyksen toteutustavat vaihtelevat seurakunnittain. Suurimmassa osassa seurakuntia keräys käynnistyy ensimmäisenä adventtina su 27.11., mutta joissakin jo sunnuntaina 20.11. Voit tarkistaa tarkemmat keräystiedot alla olevasta listasta. (Kaikissa seurakunnissa lahjakorttikeräys ei välttämättä ole Rakenna joulupuu -niminen, mutta löydät niidenkin tiedot alla olevista linkeistä.)

Haaga

Herttoniemi

Kallio

Kannelmäki

Lauttasaari

Malmi

Mikael

Munkkiniemi

Paavali

Pakila

Pitäjänmäki

Roihuvuori

Tuomiokirkkoseurakunta

Töölö

Vartiokylä

Vuosaari