20.10. Onneksi olkoon: Kasperi, Kauno, Jasper, Jesper | Palaute
Koko Helsinki

Rakenna Joulupuu -keräykset Helsingin seurakunnissa 2019

Seurakunnat

07.11.2019, 17:02 /  päivitetty 21.11.2019, 14:46
Haluatko tuoda iloa lähimmäisesi jouluun? Rakennetaan Joulupuu! Helsingin seurakunnat keräävät tänäkin jouluna lahjoja vähävaraisille lapsille, perheille, vanhuksille ja muille tarvitseville.

Rakenna joulupuu -keräys toteutetaan seurakunnissa alueen tarpeisiin sopivilla tavoilla. Keräyksen kohderyhmät ja keräystavat saattavat siis hieman vaihdella seurakunnittain, mutta tavoitteena kaikilla on hyvän joulumielen levittäminen, lahjan antamisen ja saamisen ilon välittäminen kaikelle kansalle.

Tarkista alta oman seurakuntasi Rakenna joulupuu -keräyksen tarkemmat tiedot.

Haagan seurakunta

Lisätietoa Haagan seurakunnan Rakenna joulupuu -keräyksestä

Herttoniemen seurakunta

Järjestämme joulun lahjakorttikeräyksen vähävaraisten perheiden ja yksinelävien hyväksi. Jos haluat olla mukana jakamassa joulumieltä, voit hankkia lahjakortin valitsemaasi liikkeeseen esim. lelu-, vaate- tai ruokakauppaan (arvo 10–50€). Lahjoitukset voi tuoda ajalla 25.11.–13.12.2019 Herttoniemen seurakunnan Seurakuntatila Laituriin (Hitsaajankatu 4) ma, ti, to ja pe klo 10–14 ja Myllypuron kirkolle (Myllynsiipi 10) sunnuntaisin messun yhteydessä suntiolle 1.12., 8.12. ja 15.12. klo 11–14. Diakoniatyöntekijät jakavat lahjakortit niitä eniten tarvitseville. Keräykseen liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Heli Mattilaan p. 041 511 5464

Kallion seurakunta

Kallion seurakunnan Rakenna Joulupuu -keräys alkaa Tuomiosunnuntaina 24.11. Seurakunnalla on myös Lahja lähimmäiselle keräys, jolla keräämme lahjoja vähävaraisille aikuisille.

Kannelmäen seurakunta

Lahjatoiveet voi hakea 2.–7.12 (ei 6.12) klo 12–18 Kauppakeskus Kaaressa sijaitsevasta Srkn:n toimitila Paikasta –1 krs. Lahjan toimitetaan 13.12 mennessä: Paikka ma–pe klo 12–18), Jenny (Beckerintie 9) ma ja to klo 9–15, Kannelmäen srk:n virasto (Klaneettitie 6–8 4s krs) kerros ma–pe klo 9–14.

Lisätietoa Kannelmäen seurakunnan keräyksestä

Lauttasaaren seurakunta

Lisätietoa Lauttasaaren keräyksestä löydät täältä.

Malmin seurakunta

Ilahduta lahjakortilla alueen vähävaraisia. Lahjakortilla tavarataloon voit tarjota yksinäiselle mahdollisuuden valita, mitä hän eniten tarvitsee, tai vanhemmalle mahdollisuuden hankkia lapselleen lahjan. Voit myös tarjota elämyksen koko perheelle vaikka elokuvalippujen muodossa. Halutessasi voit sujauttaa mukaan suklaalevyn tai sukat.

Kenelle haluaisit antaa lahjan? Lahjakortin oheen voit liittää diakoniatyöntekijälle viestin siitä, mitä lahjasi sisältää ja ketä juuri sinä haluaisit muistettavan.

Tai tuo lahjakortti Malmin seurakunnan kirkkoherranvirastoon (os. Kunnantie 1) 25.11.–9.12. ma–pe klo 9–15 tai lähikirkollesi adventtimessun yhteydessä sunnuntaina 1.12. tai 8.12. Kun toimitat lahjakortin viimeistään ma 9.12., diakoniatyöntekijät ehtivät toimittaa lahjasi perille ennen joulua. Lahjakortteja otetaan vastaan myöhemminkin. Niille on tarvetta myös tammikuussa.

Lisätietoja Malmin seurakunnan keräyksestä

Mikaelin seurakunta

Keräämme alueemme vähävaraisille perheille ja yksinasuville lahjoituksina joulupusseja ja lahjakortteja.

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla joulupussin (sis. kahvipaketin, keksipaketin ja konvehtirasian) tai lahjakortin ruokakauppaan/ tavarataloon (arvo 20–50€) tai lahjakortin lelukauppaan (arvo 30–50€).

Lahjoitukset voi tuoda Mikaelinkirkon suntioille (os. Emännänpolku 1, Kontula) arkena ajalla 25.11 – 13.12. klo 9–15. Lisäksi lahjoituksia otetaan vastaan 1.12. ensimmäisen adventtisunnuntain messun ja 8.12. olevan messun yhteydessä Mikaelinkirkolla.

Lisätietoja Mikaelin seurakunnan keräyksestä

Munkkiniemen seurakunta

Keräämme lapsiperheiden lahjatoiveita sekä yksinäisten joululahjakortteja ja herkkukoreja

Oulunkylän seurakunta

Rakenna Joulupuu-keräys vähävaraisille yksinäisille ja lapsiperheille alkaa ensimmäisenä adventtina 1.12. Tällöin voit hakea lahjatoiveen Oulunkylän tai Käpylän kirkolta. Hankittu lahja tulee palauttaa Oulunkylän kirkolle maanantaina 9.12. klo 13-19 ja tiistaina 10.12. klo 8-13.

Paavalin seurakunta

Paavalin seurakunnan Rakenna joulupuu -keräyksestä löydät lisää tietoa täältä.

Pakilan seurakunta

Keräämme lasten lahjatoiveita, ruokalahjakortteja, päiväkeskus Hirundon asiakkaiden lahjatoiveita. Kauttamme on mahdollisuus tukea seurakunnan tämän vuotista hyvän tekemisen kohdetta, joka on Vamos (Diakonissalaitoksen hanke). Keräyksistä lisää tietoa Pakilan seurakunnan sivuilta.

Pitäjänmäen seurakunta

Keräyksen aloitus Pitäjänmäen kirkossa.

Roihuvuoren seurakunta

Roihuvuoren seurakunnan Rakenna joulupuu -keräyksestä löydät lisää tietoa täältä.

Tuomiokirkkoseurakunta

Lisää tietoa Tuomiokirkkoseurakunnan Rakenna Joulupuu -keräyksestä tästä uutisesta.

Töölön seurakunta

Töölön seurakunnan alueella asuvat pienituloiset perheet ja yksinäiset aikuiset ovat saaneet jättää syksyn aikana joululahjatoiveitaan. Töölön seurakuntalaisilla on nyt mahdollisuus tehdä hyvää ja auttaa lahjahankinnoissa. Lahjatoiveet ovat esillä 1. adventtina Temppeliaukion kirkon messun ja Meilahden kirkon puuhamessun yhteydessä. Töölön lahjoitusmahdollisuudet ovat esillä myös perheiden puuhapäivässä messun jälkeen.

Vartiokylän seurakunta

Toivomme ihmisiltä konkreettisina Rakenna joulupuu -lahjoituksina lahjakortteja ja jouluherkkukasseja, jotka voi toimittaa virastoomme viimeistään 15.12. Lisäksi olemme perustaneet virtuaalisen Vartsikan joulu 2019 -keräyksen Kotimaanapu.fi-sivustolle, joten lahjoittaminen onnistuu myös verkkopankkitunnuksin. Keräysten lahjoitukset käytetään alueellamme asuvien muistamiseen diakoniatyön kautta.

Lisätietoa Vartiokylän seurakunnan Rakenna joulupuu-keräyksestä

Vuosaaren seurakunta

Lisätietoa Vuosaaren seurakunnan keräyksestä.