12.08. Onneksi olkoon: Klaara | Palaute
Koko Helsinki

Pyhän Hengen odotusaikaa

29.05.2019, 10:54 /  päivitetty 29.05.2019, 11:12
Ennen taivaaseenastumistaan Jeesus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä.
valkoinen kyyhky

Ennen taivaaseenastumistaan Jeesus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Jumalan olemus on salaisuus, mutta kristinuskossa katsotaan, että Jumala ilmoittaa itsensä ja tulee läsnäolevaksi Pyhän Hengen kautta. Läsnäoleva Jumala, Eläväksitekijä, synnyttää uskon ja ylläpitää sen. Hän on Puolustaja, joka tekee kirkon olemassaolon mahdolliseksi ja joka johdattaa sen totuuteen. Pyhällä Hengellä on siis monta tehtävää, mutta kasteessa ja ehtoollisessa Hänen työnsä on erityisen käsinkoskettelevaa.

Evankeliumista:

Jeesus sanoi:

”Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. Myös te olette minun todistajiani, olettehan olleet kanssani alusta asti.

Joh 15:26

Katso tästä Helsingin messutarjontaa