08.07. Onneksi olkoon: Turo, Turkka | Palaute
Koko Helsinki

Pyhäinpäivä – Muistoja ja jälleennäkemisen toivoa

Kannelmäen seurakunta

28.10.2019, 11:38 /  päivitetty 01.11.2019, 08:52
Pyhäinpäivänä muistetaan edesmenneitä läheisiä. Muistelemisen lisäksi pyhäinpäivä muistuttaa jälleennäkemisen toivosta.
Vainajien muistokynttilät Kannelmäen kirkon alttarikaiteella, pipopäinen tyttö seisoo kynttilöiden vieressä.

Pyhäinpäivä on kristillinen juhla, joka tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan kun ihmiset vievät edesmenneiden läheistensä haudoille kynttilöitä, seppeleitä ja kukkia.

Myös sosiaalisessa mediassa voi liittyä pyhäinpäivää viettävien joukkoon lataamalla vaikka kuvan läheiselle sytytetystä kynttilästä ja tunnisteilla #sytytänkynttilän #pyhäinpäivä. Kirkko Suomessa -Facebook-sivulla on tapahtuma Pyhäinpäivä – Sytytän kynttilän, jossa myös voi jakaa omia muistoja.

Kynttilöiden sytyttämistä Hietaniemen hautausmaalla voi seurata pyhäinpäivän iltana klo 18-19 videostriimin kautta Hietaniemen hautausmaan Facebook-sivulla.

Pyhäinpäivä tuo muistelun ja kaipauksen rinnalle toivon. Muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä. Pyhäinpäivänä voi rukoilla: Tahdomme rohkeasti tunnustautua omiksesi ja levittää ympärillemme iloa ja luottamusta, kunnes saamme kaikkien pyhiesi kanssa nähdä sinut kasvoista kasvoihin.

Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 2.11. Kannelmäen kirkossa pyhäinpäivän aloittaa sanajumalanpalvelus klo 10. Illalla klo 18 vietetään Vainajien muistoiltaa, jolloin luetaan vuoden aikana kuolleiden Kannelmäen seurakunnan jäsenten nimet, ja jokaiselle sytytetään oma kynttilä kirkon alttarikaiteelle. Yhdessä muistamme heitä ja kaikkia muita läheisiämme, jotka ovat siirtyneet tästä ajasta iäisyyteen. Pyhäinpäivän muistoillassa suljemme rukouksiin myös jokaisen läheistään kaipaavan.

Rakkaus ei koskaan katoa.