30.11. Onneksi olkoon: Antti, Atte, Antero, Andreas | Palaute
Koko Helsinki

Pitäjänmäen seurakunnan päiväkerho toimintavuonna 2023-2024

07.03.2023, 11:13 /  päivitetty 02.06.2023, 12:36
2-4 -vuotiaalle kerhopaikka? Kerhopäivät ovat tiistai ja torstai. Ryhmä on tällä hetkellä täynnä. Mahdollisia vapautuvia paikkoja on mahdollista jonottaa täyttämällä sähköinen kerhohakemus.
Päiväkerholaiset

Päiväkerho kokoontuu tiistaisin ja torstaisin klo 9.00-11.30 viihtyisissä lastentiloissa Pitäjänmäen kirkolla (Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki). Ryhmä on tällä hetkellä täynnä.

Päiväkerhopaikkaa voi hakea lapselle, joka on elokuussa kerhon alkaessa 2-4 -vuotias.

Päiväkerhoa ohjaavat yhdessä kaksi kokenutta seurakunnan lastenohjaajaa, Anna ja Sari. Päiväkerho on maksuton.

Päiväkerhoryhmä muodostetaan ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan. Emme edellytä hakijaperheiltä seurakunnan alueella asumista tai seurakunnan jäsenyyttä. Etusijalla ovat tällä hetkellä päiväkerhossa olevat lapset.

Ryhmäkoko on noin 8 lasta.

Päiväkerhon syyskausi alkaa tiistaina 22.8.2023 tutustumispäivällä vanhempien kanssa.

Ilmoitamme tarkemmasta syyskauden aikataulusta elokuussa sähköpostilla.

Täytä päiväkerhohakemus TÄSTÄ LINKISTÄ kesä-joulukuun aikana, jos haluat jonottaa mahdollisia vapautuvia paikkoja. Lisäksi voit olla yhteydessä työntekijöihin.

Kerrottehan hakemuksessa, mikäli olette hakemassa päiväkerhopaikkaa vain syyskaudeksi tai vain kevätkaudeksi.

TÄRKEÄÄ: Muistathan ilmoittaa jos tilanteenne päiväkerhohaun suhteen muuttuu, esim. jos otatte vastaan päiväkotipaikan tai toisen tahon kerhopaikan! Laita tällöin sähköpostiviestiä: sari.lippojoki@evl.fi ja anna.helle@evl.fi. Kiitos!

Järjestämme päiväkerhon lisäksi muina arkipäivinä (ma, ke, pe) mm. avoimia perhekerhoja ja Olkkari-toimintaa koko perheelle. Niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Perhekerhoissa ja Olkkarissa osallistujat pääsevät päiväkerhon tavoin myös nauttimaan hartaus- ja laululeikkihetkistä, kädentaitopisteistä, monipuolisista leikkimahdollisuuksista ja muihin saman ikäisiin lapsiin tutustumisesta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin viikkotoiminnassamme.

Päiväkerhoa koskeviin kysymyksiin vastaa kesäkuun aikana (30.6. asti) Sanna Yli-Koski-Mustonen p. 040 519 0402 ja syyskaudella 7.8. alkaen Sari Lippojoki p. 040 548 4566. Kesäloma-aikana 1.7.-6.8. emme pysty vastaamaan kysymyksiin.

Mikä on seurakunnan päiväkerho?

Päiväkerhot ovat kristillistä varhaiskasvatusta tutussa, kiinteässä lapsiryhmässä.

Päiväkerho on turvallinen kasvupaikka, jossa lapsi tulee kohdatuksi kokonaisvaltaisesti ikäkaudelleen merkityksellisillä tavoilla kuten leikin äärellä.

Työntekijät ovat varhaiskasvatuksen ammattilaisia, seurakunnan lastenohjaajia, jotka suunnittelevat pedagogista toimintaa lasten kiinnostuksenkohteiden, tarpeiden ja aloitteiden pohjalta.

Kerhossa vahvistetaan ryhmässä toimimisen taitoja ja otetaan huomioon lapsen ainutlaatuisuus sekä vahvuudet. Kerhossa painottuvat ilon ja onnistumisen kokemukset.

Ryhmässä syntyvät ystävyyssuhteet ja lämmin suhde ohjaajiin ovat lapselle tärkeitä. Päiväkerhomme on luotettava - meillä on toimivat sijaisjärjestelyt.

Päiväkerhossa lapsi saa kokea Taivaan Isän suojaa mm. laulujen, rukousten ja kertomusten kautta. Koko perhettä kutsutaan mukaan perhetapahtumiin vuoden varrella.

Kerhopäivinä lapsi osallistuu monipuoliseen toimintaan leikkien, musisoiden, liikkuen, tutkien ja ihmetellen. Lastenkirjallisuus, kädentaidot ja muut ilmaisun ja taiteen muodot ovat osa kerhopäiviä. Kerhossa on myös mieluinen eväshetki. Toisinaan ulkoilemme leikkipihalla, juhlimme tai tutkimme kirkkosalia ja muita seurakunnan tiloja. Päiväkerho tarjoaa paljon hyvää lapsesi kasvun, oppimisen ja hyvinvoinnin tueksi.

Päiväkerhotoiminnassa vanhempien/muiden lähiaikuisten kanssa tehdään yhteistyötä muun muassa vaihtaen päivittäiset kuulumiset, järjestäen syksyisin vanhempainilta ja toteuttaen lapsikohtainen yksilöllinen kasvatuskeskustelu.

Huomaa: päiväkerhoon voi osallistua myös esimerkiksi (yksityisen) hoitorinki- / tai perhepäivähoitajan tuomana eikä seurakunnan päiväkerhoon osallistuminen vaikuta esimerkiksi yksityisen hoidon tukeen.

Lue lisää Pitäjänmäen seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetoiminnasta syksyllä 2023 TÄSTÄ

Tutustu muiden helsinkiläisseurakuntien päiväkerhotarjontaan (Pitäjänmäkeä lähimpänä sijaitsevat Munkkiniemen ja Töölön seurakuntien päiväkerhot) TÄSTÄ . Helsingissä asuvien on mahdollista tiedustella päiväkerhopaikkoja myös Espoon seurakunnista (esimerkiksi Leppävaaran seurakunnasta).

Tutustu Helsingin seurakuntien yhteiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan TÄSTÄ

‍Lisätiedot: varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, p. 040 519 0402, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi (30.6. asti ja 1.12. alkaen) ja elo-marraskuun aikana Sari Lippojoki p. 040 548 4566.