07.07. Onneksi olkoon: Klaus, Launo | Palaute
Koko Helsinki

Perheneuvonnan kertaluonteisista neuvotteluista hyviä kokemuksia

Yhteinen seurakuntatyö

12.10.2021, 15:06 /  päivitetty 12.10.2021, 15:07
Piirroskuva jossa perhosia ja ihmisten kasvoja

Perheneuvonnassa lisättiin viime keväänä tunnin kertaluonteisia neuvotteluaikoja. Niistä on saatu erittäin hyviä kokemuksia.

Parisuhteen tai perheen ristiriitoihin apua hakeva asiakas voi varata ajan kertaluonteiseen neuvotteluun verkossa. Koronan myötä tapaamiset on pidetty etäyhteyksin.

Tunnin neuvottelut aloitettiin vuonna 2019 täydentämään perheneuvonnan pitkäkestoisempia neuvotteluja. - Lähes kaikki tarjolla olleet ajat on käytetty, ja saatu palaute on erinomaista, sanoo Mari Kinnunen, toinen perheneuvonnan lähijohtajista.

Kertaluonteiset neuvottelut pohjautuvat Single Session Therapy -menetelmään, jossa sekä asiakas että terapeutti tietävät, että käytössä on vain yksi kerta. Palautteen perusteella yksi kerta on ollut monesti riittävä. Toimintaa kehitetään edelleen, myös opiskelijoiden opinnäytetyön avulla.

Perheneuvonta jatkunut etäyhteyksin koko korona-ajan

Perheneuvonta siirtyi korona-ajan alettua nopeasti auttamaan asiakkaita etäyhteyksien kautta. - Nyt työ on palaamassa pääsääntöisesti lähivastaanottoihin. Myös etätapaamiset ovat edelleen mahdollisia asiakkaan tilanteen mukaisesti, kertoo Marin kollega Veli Matti Helminen.

Etätapaamisten aikana perheneuvonnan asiakasmäärät ovat pysyneet kutakuinkin samalla tasolla kuin ennen koronaa. Viime vuonna neuvottelukertoja oli kaikkiaan 9 600.

Lähivastaanottojen lisääntyessä perheneuvonnan uusimman toimipisteen Runeberginkatu 39:n toiminta laajenee. Sen lisäksi asiakasneuvotteluja pidetään Kalliossa, Matteuksenkirkolla Itäkeskuksessa ja Pasilan Triplassa.

Lisätietoja ja ajanvarausohjeet