30.05. Onneksi olkoon: Pasi | Palaute

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Mustasaaren kesä 2019 vilkas: Kävijämäärä kasvoi tuhannella

Yhteinen seurakuntatyö

09.10.2019, 11:23 /  päivitetty 09.10.2019, 16:41
Mustasaaren toimintakeskus on hiljentynyt talvikaudeksi ja kutsuu kesäpäivän viettäjiä taas 31.5.2020 alkaen.
Mustasaaren toimintakeskus, terassi ja piha-aluetta kauniina kesäpäivänä

Mustasaaren toimintakeskus Seurasaaren selällä on kaikille avoin kesänviettopaikka. Päättynyt kausi oli saarella vilkas, ja niinpä kävijämäärä kasvoi noin tuhannella edellisvuosista. Keskikesällä kävijöitä vetivät varsinkin muskarit ja teatteriesitykset.

Toukokuussa Mustasaari oli entiseen tapaansa auki ryhmille. Kaikelle kansalle saari avautui Kummipäivän merkeissä sunnuntaina 2.6. ja tarjosi kummiuden kunniaksi ilmaiset lauttamatkat kaikille kävijöille. Päivä oli suosittu, ja saareen löysi tiensä myös moni ensikertalainen. Ohjelmassa olivat mm. kaksikielinen hartaus- ja musiikkihetki venevajassa sekä keppihevoskisat. Pizza ja vohvelit tekivät kauppansa.

Mustasaaren lampaat lähikuvassa
Lampaat ovat Mustasaaren kävijöiden suosiossa vuodesta toiseen.

Kesäkuussa saaren täyttivät tavanomaisten päiväkävijöiden lisäksi lasten päiväleiriläiset sekä ryhmävierailijat. Leiriläisiä oli aiempia vuosia enemmän, tunnelma oli tiivis ja saaren tilat maksimikäytössä. Juhannusaattona sää oli paras mahdollinen ja vierailijoita noin 600.

Juhannuksen jälkeen uutena toimintana alkoi Mustasaaren muskari, jolle oli selvää tilausta. Muskari veti perjantaisin kappelin täyteen väkeä. Toiminta jatkuu ensi kesänä.

Lasten ja koko perheen teatteritarjonta oli runsas Hölmöläisistä Kippari Kalleen ja Klovneihin ilman rajoja. Teatterikesän päätti sympaattinen Sinileväseikkailu. Ekaluokkalaisten lasten ystäväporukka koosti käsikirjoituksen ja nousi lavalle jakaakseen huolensa Itämeren sinilevätilanteesta ja kerätäkseen rahaa Itämeren suojelutyöhön.

Säät vaikuttavat väistämättä kävijämääriin. Kulunut kesä oli varsin hyvä, ja kokonaiskävijämääräksi kirjattiin 18 500. Kävijöitä oli reilut tuhat enemmän kuin edellisvuosina.

Mustasaaren väki kiittää kaikkia kävijöitä päättyneestä kaudesta ja toivottaa tervetulleeksi ensi vuonna, jolloin kausi starttaa yleisölle jälleen Kummipäivän merkeissä sunnuntaina 31.5.2020. Ryhmävarauksia vastaanotetaan jo toukokuulle sähköpostilla mustasaari@evl.fi. Tervetuloa!