06.06. Onneksi olkoon: Kyösti, Kustaa, Kustavi | Palaute
Koko Helsinki

Musiikkia pääsiäisaikaan

20.03.2023, 11:33
Pääsiäisen konsertit 2023 Malmin seurakunta Älä pelkää

Pergolesin Stabat Mater Puistolan kirkossa

Maanantaina 3.4. klo 18. Rakastettu vanhan musiikin teos nyt naiskuoron ja solistien esittämänä. Naiskuoro Elegia, johtajanaan Iida Nummela. Mia Heikkinen sopraano, Annaliisa Pillak altto, jousiyhtye Storia.

Helsingin Työväen Naiskuoro Elegia on vuonna 1920 perustettu diskanttikuoro, joka esittää monipuolista musiikkia tavoitteellisella ja raikkaalla otteella. Kuoron johtajana toimiva musiikin maisteri Iida Nummela opiskelee toista tutkintoaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon osastolla Nils Schweckendiekin johdolla.

Storia -orkesteri on perustettu täydentämään Suomalaisen barokkiorkesterin toimintaa ja helpottamaan uusien soittajien pääsyä alalle. Storiassa soittaa Suomalaisen barokkiorkesterin jäseniä yhdessä barokkimusiikkia opiskelevien nuorten soittajien kanssa. Mukana on myös barokkimusiikista kiinnostuneita musiikin ammattilaisia muista yhteyksistä. Storia mahdollistaa monipuolisen yhteistyön eri kumppanien kuten kuorojen ja seurakuntien kanssa. Orkesteri esiintyy paljon mm. passioissa sekä jumalanpalveluksien kantaattiyhtyeenä.

Vapaa pääsy. Ohjelmamaksu 10 euroa.

Musiikkia Yhdeksännellä hetkellä Viikin kirkossa

Pitkäperjantaina 7.4. klo 15 Jeesuksen kuolinhetken konsertti. Vokaaliyhtye Uoma, johtajanaan Teemu Tommola. Renessanssimusiikkiin erikoistunut Vokaaliyhtye Uoma esittää pitkäperjantain ja lankalauantain motetteja Italiasta ja Englannista. De Victoria, Gabrieli, Gesualdo, Purcell, Tallis, Byrd. Vapaa pääsy.

Vokaaliyhtye Uoma on uusi renessanssipolyfoniaan keskittyvä 12 laulajan kokoonpano, joka toimii pääkaupunkiseudulla. Sen taiteellinen johtaja Teemu Tommola on vanhaan musiikkiin perehtynyt kuoronjohtaja ja säveltäjä.

Taivaallista musiikkia Puistolan kirkossa

Sunnuntaina 16.4. klo 18 kirkollista vokaalimusiikkia Vivaldista Webberiin ja Merikannosta Vaviloviin. Solja Lapilainen, sopraano, Hannamaija Arjovuo, mezzosopraano, sekä Kaisu Rauhamaa, piano. Ohjelmassa sekä yksinlauluja että duettoja.

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu Yhteisvastuukeräykselle.

Pääsiäislauluja — yhteislaulua Siltamäessä

Siltamäen seurakuntakodilla ma 17.4.23 klo 18.