30.09. Onneksi olkoon: Siru, Sirja, Sorja | Palaute
Koko Helsinki

Musiikkia Malmin seurakunnassa | syksy 2023

Malmin seurakunta

18.08.2023, 14:37 /  päivitetty 31.08.2023, 16:36
valkoisella pohjalla harmaita ja violetin sävyisiä kuvioita ja teksti Malmin seurakunnan musiikkia

Elämyksellisiä konsertteja, kuoroja, yhteislaulua ja musisointia – kaikkea tätä tarjoaa Malmin seurakunnan syksy. Tutustu tapahtumiin ja tule mukaan!


Konsertit

Emmi Kuittisen “Surun synty” -levyn julkistamiskonsertti pe 8.9. klo 18 Pihlajamäen kirkossa.
Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10 e.

Soi kunniaksi Luojan -konsertti Pihlajamäen kirkossa su 17.9. klo 18 Pihlajamäen kirkossa.
Hannu Leskinen, baritoni, Jarmo Eerikäinen, piano. Konserttiin on vapaa pääsy.

Rauhan silta -konsertti pe 29.9.2023 klo 18 Viikin kirkossa
Jaakko Löytty & Selloduo Anna-Maaria ja Olli Varonen. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa. Konsertissa kuullaan Jaakko Löyttyä kitaroineen sekä kahta sellistiä; Anna-Maaria ja Olli Varosta, jotka selloduona ovat konsertoineet yli kaksi vuosikymmentä. Ohjelmistossa on Löytyn uutta tuotantoa sekä uusia sovituksia vanhoista tutuista kappaleista. Kolmikon yhteisesitysten lisäksi kuullaan kaikkien kolmen esiintyjän soolonumerot sekä selloduon säveliä. Konsertin nimikkokappale Rauhan silta on Anna-Maaria Varosen käsialaa. 

Itä-Helsingin Musiikkiopiston konsertti ma 2.10. klo 18.30 Viikin kirkossa
Esiintyjinä klarinetistit klarinettiorkesterin voimin sekä fagotin soittajat. Vapaa pääsy.

Konsertti Paluu juurille su 8.10. klo 16 Puistolan kirkossa
Trio Azzurro eli Lili Ahopelto, piano; Saara Särkimäki, sello; Hanna Lipiäinen, viulu. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa. Aivan uuden trion konsertissa kuullaan musiikkia eri puolilta maailmaa. Teemana on kansanmusiikista inspiroituneet teokset ympäri maailmaa. Esillä vähemmän tunnettuja säveltäjiä, kuten armenialainen Arno Babadjanian, ukrainalainen Myroslav Skoryk ja sveitsiläinen Frank Martin. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Itä-Helsingin Musiikkiopiston konsertti to 12.10. klo 18.30 Viikin kirkossa
Esiintyjinä sellistit. Vapaa pääsy.

Kitarakonsertti Tierra lejana – kaukainen maa su 15.10. klo 18 Viikin kirkossa
Janne Lehtinen, kitara. Vapaa pääsy. Tässä ohjelmassa Janne Lehtinen soittaa kolmen argentiinalaisen ystävänsä, Juan Falún, Jorge Cardoson ja Gustavo Nasutin musiikkia. Heidän musiikkinsa juuret ovat syvällä Argentiinan kansanperinteessä, folkloressa. He ovat rakentaneet tästä perinteestä oman persoonallisen tyylinsä ja tehneet siitä universaalia musiikkia konserttikäyttöön.

Meditaatiokonsertti pe 27.10. klo 19 Viikin kirkossa
Esiintymässä naiskuoro Pihlaja, joht. Karla-Maria Toiviainen. Meditaatiokonsertissa yhdistyvät kuorolaulu ja meditaatio. Voit tulla mukaan rennossa oloasussa jumppamatto tai viltti mukanasi. Voit kuunnella musiikkia joko lattialla loikoillen tai penkeillä istuen. Kuoro ympäröi yleisön, jolloin musiikista välittyy kuulijaan myös kehollinen kokemus. Vapaa pääsy. Iltatee. 

Neljä Vuodenaikaa -näyttämöspektaakkeli la 28.10. klo 15 ja 18 Malmitalolla
Liput 20 e / alennusryhmät 15 e. Neljä Vuodenaikaa tuo Malmitalon näyttämölle Suomalaisen barokkiorkesterin ja Teatteri Tuikkeen sekä Koillis-Helsingin asukkaiden ja taiteilijoiden yhdessä luoman teoksen. Musiikillisesti keskiössä on Vivaldin Vuodenajat sekä erilaisia välivuodenaikoja. Visuaaliset ja tekstiin liittyvät elementit kuten varjoteatteri, vuodenaika-aforismit, liikeosiot ja videoprojisoinnit vievät osaltaan tarinaa eteenpäin. Esiintyjinä ja materiaalien tuottajina on kaiken ikäisiä taiteilijoita ja alueen asukkaita. 

Konsertti liittyy FiBOn eli Suomalaisen barokkiorkesterin Paikallismaisemia-hankkeeseen. Malmin seurakunta on ollut mukana hankkeen erilaisissa tapahtumissa ja konserteissa. Tässä konsertissa ovat seurakunnan puolesta mukana lapsikuorot sekä muskariryhmäläisiä. 


Marrasmusiikki Viikissä! 

Konsertti Händelin hengessä to 9.11. klo 18 Viikin kirkossa
Timo Olli, urut, ja Pekka Suomelan johtama orkesteri. Ohjelmassa mm. Händelin, Grignyn, Vivaldin ja Bachin musiikkia uruilla soitettuna sekä Händelin urkukonsertto d-molli. Vapaa pääsy. 

Pekka Toivonen Piano Week: Vapautta, pimeyttä ja valoa pe 10.11. klo 19 Viikin kirkossa Säveltäjä-pianisti-kuvataiteilija Pekka Toivosen järjestämän Piano Weekin päätöskonsertti. Vapaa pääsy. Esiintyjinä Pekka Toivosen lisäksi Yonatan Quemado, viulu; Tatu Ahola, sello; Jenni Peltoniemi, saksofoni ja laulu; Ville MJ Hyvönen, elektroniikka ja valot; DJ Bunuel, sanataide.

Kuorokonsertti su 12.11. klo 18 Viikin kirkossa
Viikkiläinen LaValla-kuoro, joht. Pekka Suomela ja Phonic -kuoro, joht. Lenne Mitt. Vapaa pääsy.  


Kuorot

Olitpa laulamisesta innostunut aloittelija tai kuorolaulua jo pitkään harrastanut, Malmin seurakunnan kuoroista löytyy vaihtoehtoja. Tutustu kuoroihimme ja kysy lisää! Jos et voi tai halua sitoutua harrastukseen pitkäksi aikaa, tarjolla on myös lyhyemmän ajanjakson lauluryhmiä.

Lasten kuorot Malmin seurakunnassa

Junnujen kuorot Malmin seurakunnassa


Aikuisten kuorot

Malmin kirkkokuoro harjoittelee maanantaisin klo 17.30–19 Siltamäen seurakuntakodilla. Kuoron harjoituskausi on 4.9.–4.12. Kirkkokuoron ohjelmistossa on sekä perinteisiä että uudempia sekakuorolauluja. Lisätietoja: Elina Tofferi, p. 09 2340 4497. 

Post Iucundam harjoittelee keskiviikkoisin klo 18.30–20 Pihlajamäen kirkolla. Kuoron harjoituskausi on 6.9.–13.12. Post Iucundam laulaa tyyliltään vaihtelevaa, usein yksiäänistä ohjelmistoa. Lisätietoja: Timo Olli, p. 09 2340 4492. 

Kamarikuoro Stella Vocalis harjoittelee torstaisin klo 18–20 Puistolan kirkolla. Kuoron harjoituskausi on 24.8.–14.12. Syyskauden ohjelmassa mm. kantaattijumalanpalvelus yhdessä FiBO Playersin kanssa. Lisätietoja ja koelaulusta sopiminen: Liisalotta Lepistö, liisalotta.lepisto@evl.fi 

Malmin enkelit laulaa pyhän hipaisemaa suomenkielistä pop- ja iskelmämusiikkia. Harjoitukset tiistaisin klo 17–19 Solhemissa ajanjaksolla 5.9. –28.11. Lisätietoja ja kyselyt koelauluista kuoron vetäjältä. Lissu Elenius p. 050 3689368

UUSI KUORO: sekakuoro Viikki Four Seasons harjoittelee keskiviikkoisin klo 19.00–20.30 Viikin kirkolla. Päivämäärät: 13.9., 20.9., 27.9., 4.10., 11.10.; sekä 8.11., 15.11., 22.11. ja 29.11. 

Kuoron peruspohjana on gospeltyyppinen musiikki, messulaulut ja spirituaalit mutta myös muut laulut. Katsomme millaiseksi ryhmä muotoutuu ja lähdemme siitä liikkeelle. We can also sing some songs in English! First period will go towards Bilingual Mass (English and Finnish) in Viikki Church at Sunday 15.10. 

Tämän jälkeen on vuorossa adventin ja joulun lauluja ja adventtisunnuntain messu su 3.12. sekä joulun lauluilla ilahduttamista alueen palvelutaloissa. Kevätkauteen on suunnitteilla Voiko sen sanoa toisinkin -messu. Tiedustelut ja ilmoittautumiset mari.torri-tuominen@evl.fi, 050 438 2505. Voit tulla myös mukaan suoraan paikan päälle! 


Periodimaiset musiikkiryhmät

Messulauluryhmä Enkeleitten kanssa to 14.9., 21.9. ja 28.9. klo 19–20.30 Malmin Varustamolla. Tule valmistelemaan yhdessä musiikkia mikkelinpäivän messuun. Harjoittelemme Malmin Varustamolla ja osallistumme Viikin kirkon messuun su 1.10. klo 10. Sekä laulajat että soittajat ovat tervetulleita! Lisätietoja: Kaisu Rauhamaa, p. 041 531 7799. 

Messulauluryhmä Toivoa ja rauhaa to 26.10., 2.11. ja 9.11. klo 19–20.30 Malmin Varustamolla. Tule valmistelemaan yhdessä musiikkia isänpäivän iltamessuun. Toivoa ja rauhaa -messulauluryhmä harjoittelee Malmin Varustamolla ja osallistuu Tapanilan kirkon messuun su 12.11. klo 17. Sekä laulajat että soittajat ovat tervetulleita! Lisätietoja: Kaisu Rauhamaa, p. 041 531 7799. 

Helsingin Kirkkomusiikkipiirin suurkuoroharjoitukset 

Myllypuron kirkolla la 23.9. ja la 21.10.2023 klo 9–12. sekä Viikin kirkolla 13.1. ja 10.2.2024. Huhtikuussa konsertoimme 21.4.2024 Viikin kirkossa.

Tule mukaan laulamaan Tampereen Kirkon juhlien 2024 ohjelmistoa yhdessä Helsingin kirkkomusiikkipiirin kuorolaisten kanssa eri seurakunnista. Kuoroa ohjaavat Malmin seurakunnan kanttori Mari Torri-Tuominen sekä kanttorit Kirsi Lemponen ja Hannele Filppula. Kuoro edellyttää nuotinlukutaitoa. Tule mukaan laulamaan omaksi iloksi, ja samalla pääsemään osaksi koko kuoron laulamisen iloa. Suurkuoroharjoitusten perusteella voit halutessasi osallistua myös Tampereen juhlille toukokuussa 2024. Ilmoittautumiset, tiedustelut ja nuottitilaukset (saat nuotit Malmin srkn tilaamana) mari.torri-tuominen@evl.fi, 050 438 2505. 


Tule mukaan soittamaan!

Avoimet barokkipajat – tule musisoimaan taustasta riippumatta!  

• ma 18.9. klo 18–19 Tapulin seurakuntakoti 

• ma 2.10. klo 18–19 Puistolan kirkko 

• ma 9.10. klo 18–19 Tapulin seurakuntakoti 

• ke 11.10. klo 18–19 Puistolan kirkko  

FiBOn Koillisen Versoja -alueprojektiin kuuluvat myös Collegium ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävät maksuttomat barokkipajat. Kaikki yli 10-vuotiaat saavat tulla kokeilemaan vanhan musiikin soittamista ja laulamista – aiempaan osaamiseen katsomatta! Barokkipajoihin voi osallistua kertaluonteisesti tai osallistua vaikka kaikkiin neljään pajaan. Halukkaat pääsevät ammattilaisten ja kokeneempien pajakonkareiden kanssa myös esiintymään osana koillisen omaa Paikallismaisemia-festivaalia lokakuun lopussa, mutta esiintyminen ei ole pakollista – pajoihin saa tulla nauttimaan helposta yhteismusisoinnista ilman paineita!  

Barokkipajoissa on mahdollisuus soittaa useita soittimia, joissa ei tarvita aiempaa osaamista tai nuotinlukutaitoa. Jos sinulla kuitenkin on joku oma soitin, jonka haluaisit ottaa mukaan tai haluaisit lainata jotain tiettyä soitinta (esim. jousi- tai puhallinsoitin), niin kerro se meille. Ilmoittautuminen, lainasoitintoiveet sekä mahdolliset lisätiedot aiemmasta soittotaustastasi: barokkipaja@collegium.fi 

Aikuisten kanteleryhmä Kanneltajat 

Kanneltajat harjoittelevat Pihlajamäen kirkolla sunnuntai-iltapäivisin noin kerran kuukaudessa. Ryhmän ohjelmistossa on kansanmusiikkia eri maista sekä hengellisiä lauluja ja virsiä. Kanneltajat-ryhmässä soivat kaikenkokoiset kanteleet. Mukaan voi tulla niin 5-kielisen, 10/11-kielisen kuin isonkin kanteleen kanssa. Uusilta jäseniltä edellytetään kanteleensoiton perusteiden hallintaa. Ota yhteyttä: kaisu.rauhamaa@evl.fi, p. 041 531 7799. 


Yhteislaulua

Päivälauluhetket ke klo 13–14 Puistolan kirkolla

Tule laulamaan yhdessä virsiä ja hengellisiä lauluja ja kuulemaan tarinoita niiden taustoista! Päivämäärät: 6.9., 4.10., 1.11. ja 29.11.

Valon säveliä syksyyn! Su 29.10. klo 15 Siltamäen seurakuntakodilla.

Yhteislaulua ja musiikkiesityksiä, mukana Malmin kirkkokuoro, joht. Elina Tofferi, Kanneltajat, joht. Kaisu Rauhamaa, sekä FiBOn muusikkoja. Vapaa pääsy. Tilaisuus on osa Suomalainen barokkiorkesteri FiBOn Paikallismaisemia-festivaalia.