14.08. Onneksi olkoon: Onerva, Kanerva | Palaute
Koko Helsinki

Lapset kysyvät elämästä: Miksi kaikki eivät tykkää Jeesuksesta?

06.07.2021, 11:13
Me kristityt uskomme, että Jeesus on Jumala. Kaikki eivät ajattele samalla tavalla.
Kuvassa teksti: Miksi kaikki eivät tykkää Jeesuksesta?

Tässä juttusarjassa Mikaelin seurakunnassa työskentelevä varhaiskasvatuksen pappi Jenni Kahenvirta vastaa lapsilta tulleisiin kysymyksiin elämästä.

Kysymys: Miksi kaikki eivät tykkää Jeesuksesta? kysyy 5-vuotias.

Silloin kun Jeesus eli täällä maan päällä, hänellä oli paljon ystäviä, jotka kulkivat hänen kanssaan. Jeesus näytti aivan tavalliselta ihmiseltä, eikä kukaan arvannut, että hän on Jumalan poika.

Jeesus toimi joissain asioissa toisella tavalla kuin muut. Hän vieraili sellaisten ihmisten kodeissa, joita toiset halveksivat ja huolehti niistä, joita monet pitivät alempiarvoisina.

Jeesus tiesi, että hänen lähellään on ihmisiä, joille hän on tärkeä. Hän tiesi myös, että on ihmisiä, jotka eivät pidä hänestä. Jotkut ihmiset pelkäsivät, että Jeesus vie heidän paikkansa ja yrittää päästä hallitsemaan kansaa. Siksi he tuomitsivat hänet.

Me kristityt uskomme, että Jeesus on Jumala. Kaikki eivät ajattele samalla tavalla. Vaikka uskomme eri tavoin, on tärkeää, että me kohtelemme toisiamme ystävällisesti ja kunnioitamme toisiamme.

Mitä teillä pohditaan? Lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen tiedotus.helsinki@evl.fi. Merkitse viestin aiheeksi: Lapset kysyvät elämästä. Kerro viestissä myös kysyjän etunimi ja ikä.