12.04. Onneksi olkoon: Julia, Julius, Juliaana, Janna | Palaute
Koko Helsinki

Kuolleiden kirja -kävelyt Malmin hautausmaalla jatkuvat syyskuuhun asti

20.05.2020, 15:01 /  päivitetty 04.08.2020, 10:24
Kesällä pääsee jälleen pastori ja kirjailija Kai Sadinmaan vetämille suosituille teemakävelyille Malmin hautausmaalle. Hautausmaakierroksia on myös syyskuussa liittyen Helsingin kävelyfestivaaliin.
hautausmaapappi Kai Sadinmaa

Voivatko hautojen ihmiset opettaa meitä elämään viisaammin ja iloitsemaan elämästä enemmän ja lopulta kuolemaan hyvin? Löydämmekö punaisen langan, joka yhdistää heitä kaikkia ja kertoo mistä elämässä on lopulta kyse? Entä mitä hautausmaan puut kertovat meille?

Pappi ja kirjailija Kai Sadinmaan kävelyt Malmin hautausmaalla saavuttivat suuren suosion viime kesänä. Nyt, kesällä niitä on jälleen luvassa. Ilmoittautuminen etukäteen osoitteeseen: kaisadinmaa(at)gmail.com.

Lähtö tapahtuu Malmin hautausmaan kappeleilta klo 18. Kierros kestää noin 1,5 h. Kävelyt perustuvat Kai Sadinmaan teokseen, Kuolleiden kirja (Into-kustannus 2019) Kirjaa myytävänä kävelyjen yhteydessä à 20e. Maksu joko käteisellä, pankkisiirrolla tai mobilepaylla.

Kesän ohjelma:

Vastarinta ke 22.7. klo 18

Mikä vakaumuksellisia idealisteja ajaa ja polttaa? Mistä kumpuaa heidän kuolemaa uhmaava tinkimättömyytensä? Vierailemme teloitetun pasifistin Arndt Pekurisen sekä punakaartilaisten ja teloitettujen kommunistien (mm. Martta Koskisen), desanttien ja vastarintamiesten haudoilla.

Tähdet sammuvat ke 29.7. klo 18

Miksi Tauno Palo ja Ansa Ikonen on haudattu Malmille eikä Hietaniemeen? Pohdimme diakonissojen hautojen äärellä heidän ankaraa koulutustaan ja toimintaa sisällissodan pyörteissä. Entä kuka muistaa kohujulkkis Tabe Slioorin? Oliko hän pelkkä seurapiirikuningatar vai naisten vapauksien esitaistelija?

Halkaistut miehet ja kansakunnan selvänäkijä ke 5.8. klo 18

Mikä yhdistää Mikko Niskasen Kahdeksan surmanluotien Pasia, Eugen Schaumania, ja sotiemme legendaa Marokon Kauhua? Ihmettelemme ”kansakunnan selvänäkijä” Aino Kassista, johon koko Suomi tuntui aikoinaan turvautuvan, kansakunnan päämiehistä tavallisiin kansalaisiin.

Kohtalon tiet ke 12.8. klo 18

Tiedätkö, että sanonta “Jäljet johtaa sylttytehtaalle” liittyy Malmin hautausmaahan? Muistatko Monsieur Mossen, meikki­maailman ”Rembrandtin” entä mikä oli “Reissumies”-Tapsan menestyksen salaisuus? Miksi Laila Kinnunen menetti otteensa jo alle kolmikymppisenä? Malmin hautausmaa kätkee sisäänsä maanviljelijä Otto Åbergin perustaman hautausmaan. Mikä on sen syntyhistoria? Myös hautakivillä on Malmilla oma hautausmaansa.

Helsingin kävelyfestivaaliin liittyvät kävelyt

Tähdet sammuvat ti 1.9. klo 18 ja ti 8.9. klo 18

Miksi Tauno Palo ja Ansa Ikonen on haudattu Malmille eikä Hietaniemeen? Pohdimme diakonissojen hautojen äärellä heidän ankaraa koulutustaan ja toimintaa sisällissodan pyörteissä. Entä kuka muistaa kohujulkkis Tabe Slioorin? Oliko hän pelkkä seurapiirikuningatar vai naisten vapauksien esitaistelija? Vierailemme myös traagisen kohtalon kokeneen Armi Aavikon ja tuntemattoman suurmies Emil Henrikssonin haudoilla. Kävely perustuu Kai Sadinmaan teokseen, Kuolleiden kirja (Into-kustannus, 2019) Kirjaa myytävänä kävelyjen yhteydessä à 20e.

Lähtöpaikka: Malmin hautausmaan kappeli
Opas: Kai Sadinmaa, kirjailija ja pappi
Kesto: 90 min
Osallistujamäärä: 20
Hinta ja maksutapa: 12 e. Verkkokauppa tai käteinen. Lisätietoa: http://www.helsinginkavelyfestivaali.fi/p/etusivu.html

Vastarintakävely ma 31.8. klo 18, ke 2.9. klo 18 ja ke 9.9. klo 18

Mikä vakaumuksellisia idealisteja ajaa ja polttaa? Mistä kumpuaa heidän kuolemaa uhmaava tinkimättömyytensä? Vierailemme teloitetun pasifistin Arndt Pekurisen, hänen aatetoverinsa Aarne Selinheimon sekä punakaartilaisten ja teloitettujen kommunistien (mm. Martta Koskisen), desanttien ja vastarintamiesten haudoilla. Entä kuka on haudattu suomalaisen punakaartilaisen hautaan vuonna 1906? Missä taistelussa hän kaatui? Kävely perustuu Kai Sadinmaan teokseen, Kuolleiden kirja (Into-kustannus, 2019) Kirjaa myytävänä kävelyjen yhteydessä à 20e.
Lähtöpaikka: Malmin hautausmaan kappeli
Opas: Kai Sadinmaa, kirjailija ja pappi
Kesto: 90 min
Osallistujamäärä: 20
Hinta ja maksutapa: 12 e. Verkkokauppa tai käteinen.

Halkaistut miehet ja kansakunnan selvänäkijä to 3.9. klo 18 ja to 10.9. klo 18

Tiedätkö, että sanonta “Jäljet johtaa sylttytehtaalle” liittyy Malmin hautausmaahan? Mikä yhdistää Mikko Niskasen Kahdeksan surmanluotien Pasia, Eugen Schaumania, ja sotiemme legendaa Marokon Kauhua? Ihmettelemme ”kansakunnan selvänäkijä” Aino Kassista, johon koko Suomi tuntui aikoinaan turvautuvan, kansakunnan päämiehistä tavallisiin kansalaisiin. Kävely perustuu Kai Sadinmaan teokseen, Kuolleiden kirja (Into-kustannus, 2019) Kirjaa myytävänä kävelyjen yhteydessä à 20e.

Lähtöpaikka: Malmin hautausmaan kappeli
Opas: Kai Sadinmaa, kirjailija ja pappi
Kesto: 90 minOsallistujamäärä: 20
Hinta ja maksutapa: 12 e. Verkkokauppa tai käteinen.

Kohtalon tiet pe 4.9. klo 18 ja pe 11.9 klo 18

Muistatko Monsieur Mossen, meikki­maailman ”Rembrandtin” entä mikä oli “Reissumies”-Tapsan menestyksen salaisuus? Miksi Laila Kinnunen menetti otteensa jo alle kolmikymppisenä? Malmin hautausmaa kätkee sisäänsä maanviljelijä Otto Åbergin perustaman hautausmaan. Mikä on sen syntyhistoria? Myös hautakivillä on Malmilla oma hautausmaansa. Kuka oli kortteliin 61 haudattu “Sodan uhri”? Tutustumme myös hautausmaan kaunottareen, Kai Sadinmaan suosikkipuuhun, hurmaavaan ja paljon kärsineeseen tataarivaahteraan ja pohdimme puiden rakkauselämää. Kävely perustuu Kai Sadinmaan teokseen, Kuolleiden kirja (Into-kustannus, 2019) Kirjaa myytävänä kävelyjen yhteydessä à 20e.

Lähtöpaikka: Malmin hautausmaan kappeli
Opas: Kai Sadinmaa, kirjailija ja pappi
Kesto: 90 min
Osallistujamäärä: 20
Hinta ja maksutapa: 12 e. Verkkokauppa tai käteinen.

Paljonko sielu painaa? la 5.9. klo 18, ma 7.9. klo 18 ja la 12.9. klo 18

Miksi Iittalan junaturma oli talvisodan suuria salaisuuksia? Miten taidemaalari Taimi Lilja-Tähtinen liittyy tapaukseen? Näyttelikö Matti Pellonpää taolaisesti? Mitä Aki Kaurismäki sanoi mielessään Peltsin avoimen haudan äärellä? Mitä Olavi Virta suri elämänsä loppuun saakka? Paljonko sielu painaa? Kertovatko hautausmaan puut meille totuuden elämästä ja kuolemasta? Millainen on köyhien lasten kortteli? Kävely perustuu Kai Sadinmaan teokseen, Kuolleiden kirja (Into-kustannus, 2019) Kirjaa myytävänä kävelyjen yhteydessä à 20e.
Lähtöpaikka: Malmin hautausmaan kappeli
Opas: Kai Sadinmaa, kirjailija ja pappi
Kesto: 90 min
Osallistujamäärä: 20
Hinta ja maksutapa: 12 e. Verkkokauppa tai käteinen.