06.12. Onneksi olkoon: Niko, Niilo, Niklas, Niki, Niila, Nikolas, Nikolai | Palaute
Koko Helsinki

Koronapassilla Kauneimpiin Joululauluihin ja konsertteihin – joulukirkkoon passitta

25.11.2021, 10:55 /  päivitetty 03.12.2021, 15:49
Joulunaika Malmin seurakunnassa tehdään mahdollisimman turvalliseksi uusien kokoontumisrajoitusten puitteissa. Väljyyden saamiseksi kirkkohetkiä ja Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia järjestetään aiempaa enemmän. Yhteislaulutilaisuuksiin ja konsertteihin vaaditaan koronapassi. Muutoksiakin voi vielä tulla.
Joululaulutilaisuuksiin koronapassilla Malmin seurakunnassa kuvituskuva ja koronapassitunnus

Kokoontumista seurakunnissa rajoitetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä 4.–31.12.2021 välisenä aikana. Yli 20 hengen tilaisuuksiin vaaditaan koronapassi. Jos koronapassin käyttöönotto tuottaa vaikeuksia, saa tukea kirkolta (ks. alla)

Kokoontumisrajoitukset eivät koske jumalanpalveluksia, rippikouluja eikä diakoniaruokailuja eli sisään pääsee ilman koronapassia, mutta osallistujamääriä rajoitetaan tilakohtaisesti.

Malmin seurakunnassa koronatilanne on otettu huomioon järjestämällä eri alueilla entistä useampia tilaisuuksia. Maskisuositus on voimassa kaikessa toiminnassa.


Joulukirkkoja riittää kaikille


Joulunajan jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin ei koronapassia kysytä, mutta sisään voidaan ottaa vain kolmasosa tilan henkilömäärästä – esimerkiksi Malmin kirkkoon 130, Viikkiin 100 ja Puistolaan 130 osallistujaa.

Jouluaattona seurakunnassa järjestetään yhteensä 17 joulukirkkoa, messua tai hartautta. Aattohartauteen pääsee osallistumaan myös kotoa käsin. Puistolan kirkon perheiden jouluhartaus lähetetään Malmin seurakunnan nettisivuilla ja Facebookissa 24.12. klo 13.


Joulun musiikkitilaisuuksiin koronapassilla


Joulun musiikkitilaisuuksiin, joulukonsertteihin ja Kauneimmat Joululaulut- sekä muihin yhteislaulutilaisuuksiin vaaditaan yli 16-vuotiailta koronapassi. Sen voi tallentaa puhelimeen tai tulostaa paperille. Myös henkilöllisyystodistusta saatetaan kysyä. Koronapassin käyttöönottoon saa tukea kirkolta (ks. alla).

Jotta laulaminen yhdessä olisi turvallisempaa, Malmin seurakunnassa Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia järjestetään tänä vuonna reilusti aiempaa enemmän. Viikolla 50 joululauluja lauletaan lähikirkolla 17 kertaa.


Laulamaan pääsee myös ulkona ja kotisohvalla


Jotta laulaminen yhdessä olisi turvallisempaa, Malmin seurakunnassa Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia järjestetään tänä vuonna reilusti aiempaa enemmän. Viikolla 50 joululauluja lauletaan lähikirkolla miltei joka päivä. Katso Kauneimmat täältä

Ilman koronapassia joululauluja pääsee laulamaan ulkotilaisuuksissa Pihlajiston joululaulutapahtumassa ja Alppikylän Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa 8.12. sekä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa Malmin kirkon pihalla 18.12. Myös Eläinten jouluhartaudessa Latokartanontorilla 8.12. lauletaan joululauluja.

Jumalanpalveluksiin ei koronapassia vaadita. Kauneimpia Joululauluja lauletaan Joululaulumessuissa Viikin kirkossa 5.12., Malmin kirkossa 12.12., Puistolan kirkossa 19.12. ja Tapaninpäivänä Pihlajamäen kirkossa.

Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut-konsertti on taltioitu Viikin kirkolla ja lähetetään seurakunnan nettisivuilla ja Suomen Lähetysseuran YouTube-kanavalla sunnuntaina 12.12. klo 18. Solistina konsertissa on Ylen Elämäni biisi -ohjelmasta ja monista muista televisio-ohjelmista tuttu Jepa Lambert. Mukana on myös tanssiryhmä Xaris Finland.


Puurojuhlapäivät kirkkojen pihoilla, jouluna juttuseuraa kirkoilla


Malmin, Puistolan ja Viikin kirkkojen puurojuhlapäiviä vietetään torstaina 9.12., nyt siten, että puuroa on tarjolla klo 11–18 kirkkojen pihoilla. Vain ohjelmallinen osuus sisätiloissa on peruttu.

Jouluaaton viettoon tänä vuonna kuuluvat perinteiset kirkkohetket. Yhteinen joulunvietto ja maksuttomat jouluateriat Malmin ja Viikin kirkoilla sekä Tapulin seurakuntakodilla on jouduttu perumaan.

Jouluna ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunnan työntekijöitä on paikalla Tapulin seurakuntakodilla klo 15–17 ja Malmin, Puistolan ja Viikin kirkoilla klo 18–22. Tule juttelemaan!


Koronapassin käyttöönottoon tukea kirkolta


Koronapassin saa tallennettua älypuhelimeen osoitteesta kanta.fi, johon pääsee sisään pankkitunnisteilla. Jos koronapassin käyttöönotto omassa älypuhelimessa tai koronapassin tulostaminen netistä on hankalaa, voit saada apua käyttöönottoon meiltä.

Koronapassin lataus- ja tulostusapua saatavilla Malmin kirkolla (os. Kunnantie 1) vielä ti 7.12. klo 12–15, pe 10.12. klo 9–12 ja ma 13.12. klo 10–13.

Jos et pysty käyttämään Omakantaa, koronarokotustodistuksen voi hakea rokotuspisteeltä henkilöllisyystodistusta tai Kela-korttia vastaan. Todistus tulostetaan rokotuspisteellä vain siinä tapauksessa, jos sen tulostaminen tai tallentaminen omalle laitteelle Omakannasta ei ole muulla tavoin mahdollista. Terveysasemilta ei saa EU:n koronatodistusta, eikä sitä voi tilata puhelimitse. Koillis-Helsingin rokotuspiste on Stadin ammattiopistolla osoitteessa Vanha Helsingintie 5 / Latokartanontie 16, 00700 Helsinki. Paras ajankohta hakea todistus on arkisin kello 12–15.


Perhejuhlien järjestäjä, ole yhteydessä palvelusihteeriin!


Kirkolliset toimitukset, kuten avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen ja kaste ovat julkista uskonnonharjoitusta. Niissä noudatetaan tilakohtaisia enimmäisosallistujamääriä eikä niissä voida tarkastaa vieraiden koronapasseja. Kun järjestät perhejuhlia, ole ensin yhteydessä palvelusihteeriin – hänellä on ajankohtaisin tieto muun muassa eri tiloihin mahtuvista henkilömääristä.

Toimitusten jälkeiset juhlat, kuten muistotilaisuudet, ovat yksityistilaisuuksia, joita rajoitukset eivät koske. Suosittelemme juhlien järjestämistä kodin sijasta seurakunnan tiloissa, joissa on helpompi noudattaa turvavälejä.

Seurakunnan palvelusihteeri auttaa kaikissa kirkollisiin toimituksiin, kuten papin ja tilan varaamiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa yhteyttä soittamalla numeroon 09 2340 4402 ma–ti, to–pe klo 9–13 ja ke klo 13–17 tai sähköpostitse osoitteessa: tilavaraukset.malmisrk@evl.fi


Malmin seurakunnan tilojen maksimimäärät jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa joulukuussa 2021 (1/3 sallitusta enimmäismäärästä)


  • Malmin kirkko: 130
  • Tapanilan kirkko: 60
  • Viikin kirkko: 100
  • Pihlajamäen kirkko: 130
  • Puistolan kirkko: 130
  • Tapulin seurakuntakoti:25
  • Siltamäen seurakuntakoti: 25