01.12. Onneksi olkoon: Oskari | Palaute
Koko Helsinki

Korona-altistus Laajasalon kirkon messussa

Roihuvuoren seurakunta

20.11.2020, 18:08 /  päivitetty 21.11.2020, 13:34
Laajasalon kirkossa sunnuntaina 15.11.2020 messuun osallistuneella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Altistuminen on tapahtunut klo 12-13.

Laajasalon kirkossa messuun osallistuneet ihmiset ovat voineet altistua koronavirukselle sunnuntaina 15.11. klo 12-13. Tuolloin Laajasalon kirkossa vietettiin sunnuntain messua, jossa yksi messuvieraista on myöhemmin saanut positiivisen koronatestituloksen.

"Roihuvuoren seurakunnassa on tänä syksynä kannustettu messuissa ja muissa tilaisuuksissa kävijöitä jättämään suntioille yhteystietonsa mahdollista myöhempää jäljitystä varten. Niinpä saimme nyt nopeasti henkilökohtaisesti yhteyden suureen osaan 15.11. messussa mukana olleisiin. Otamme koronaviruksen vakavasti", korostaa kirkkoherra Timo Pekka Kaskinen.

Perjantaina ilmoitetut uudet määräykset vaikuttavat myös Roihuvuoren seurakunnan toimintaan. Ilmoitamme uusista järjestelyistä verkkosivuillamme mahdollisimman nopeasti.

Milloin testiin?

Testiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Miten testiin hakeudutaan?

Aikuiset, ja yli 16-vuotiaat nuoret, joilla on omat pankkitunnukset, voivat varata ajan koronavirustestiin tekemällä koronaoirearvion verkossa osoitteessa https://omaolo.fi/

Alle 16-vuotiaalle helsinkiläiselle voi tehdä ajanvarauspyynnön koronavirustestiin terveysasemien chatbotissa osoitteessa

https://hel-thk-botti.kuurahealth.com/index.html?q=covid-kids.

Ajanvarauspyyntöjä käsitellään joka päivä klo 8-18. Vahvistus ajanvarauksesta tulee tekstiviestillä.

Helsinkiläiset ja helsinkiläisten alaikäisten huoltajat voivat varata ajan koronavirustestiin soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronavirustautiin viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään.

Muiden kuntien asukkaiden tulee olla yhteydessä oman kunnan terveydenhoitoon testiin pääsemiseksi. Muiden Uudenmaan kuntien asukkaat voivat tehdä itselleen oirearvion ja varata ajan verkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/.