03.10. Onneksi olkoon: Raimo | Palaute
Koko Helsinki

Kesäisiä konsertteja luvassa

13.05.2019, 18:38 /  päivitetty 13.05.2019, 14:50
Kesän sävelet alkavat kantautua kirkkoihin ja yhteislaulutilaisuuksiin. Luvassa on Gospel Helsingin suurkonsertti ja tämän kesän Ackté-festivaalin aloituskonsertti, jossa soittaa kuvassa oleva sellisti Marko Ylönen.
Sellotaiteilija Marko Ylönen

Mutsi on bestis -konsertti

ti 14.5. Tuomiokirkossa

Tiistaina 14.5. kello 18 kuullaan Helsingin tuomiokirkossa Mutsi on bestis -konsertti, jonka järjestävät yhteistyössä Stadin slangi ry ja Tuomiokirkkoseurakunta. Äideille omistettuun konserttiin ovat isätkin tervetulleita. Konsertissa esiintyvät Kisu Jernström, Slangikuoro ja OlliBull, juontajana toimii Pirjo Tuohimaa. Illassa sjungataan myös kimpassa. Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 e.

The Spring of Gospel Music -konsertti

su 19.5. Temppeliaukion kirkossa

Gospelia kaikille -hankkeen kevätkonsertissa lauteille nousee yli 300 laulajaa ympäri pääkaupunkiseutua sunnuntaina 19.5. kello 18 Temppeliaukion kirkossa. Konsertissa esiintyvät Gospel Helsinki, Gospelia kaikille Mass Choir ja Gospel Helsinki

-bändin muusikot saksofonisti-pianisti Joonatan Rautio, lyömäsoittaja Sami Koskela, basisti Juho Kivivuori sekä kitaristi Saku Mattila.

Iltaa tulevat tähdittämään kantelemuusikko Ida Elina sekä Euroopan kiertueella oleva eteläafrikkalainen Soweto Choir johtajanaan Jimmy Mulovhedzi. Konsertin johtaa Nina Pakkanen. Liput 27,50 / 22,50 e Lippupisteestä, www.lippu.fi.

Lisätietoja Gospel Helsingin sivuilta.

Matkalla Pärnuun -konsertti

su 19.5. Lauttasaaren kirkossa

Baritoni Tiitus Ylipää, bassobaritoni Samuli Taskinen sekä pianisti Mirva Helske aikovat osallistua Pärnussa laulukilpailuihin ja esittävät osan kilpailuohjelmistostaan sunnuntaina 19.5. kello 18 Lauttasaaren kirkossa. Ohjelmassa on muun muassa Bachin, Händelin ja Schubertin musiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.

Kahdet Suvilaulajaiset

to 23.5. Pihlajamäen Kiillepuistossa

Pikku Kakkosesta tuttu Siina Hirvonen ja Taikaradio (duo) laulattaa ja leikittää lapsia torstaina 23.5. kello 9.15 ja 10.15 Pihlajamäen Kiillepuistossa. Tilaisuudessa lauletaan myös Suvivirsi. Tervetuloa perheet mummojen ja pappojen kanssa mukaan Suvilaulajaisiin. Tilaisuudet ovat avoimet kaikille. Kesto noin 35–40 minuuttia.

Aino Acktén kamarifestivaalin kesäsarja

21.5.–19.9. Kallion kirkolla

Oopperalaulajatar Aino Acktén huvilaan vuonna 2010 perustettu ja nykyisin Kallion kirkolla järjestettävä Aino Acktén kamarifestivaali viettää 10-vuotisjuhlavuottaan. Kesän laaja konserttisarja järjestetään jaksolla 21.5.–19.9. tapahtumapaikkana joko Kallion kirkkosali tai Kallion kirkolla sijaitseva konserttikahvila Café Sonck.

Kesäsarja käynnistyy sellisti Marko Ylösen ja pianisti Juhani Lagerspetzin konsertilla Jotka tuntevat rakkauden tiistaina 21.5. kello 19.30–21 Kallion kirkossa. Ohjelmassa kuullaan Beethovenin, Schubertin ja Rahmaninovin musiikkia. Liput 25 euroa.

Konsertissa on väliaika.

Ohjelma tarkemmin:

  • Ludvig v. Beethoven: Variaatioita Taikahuilu-oopperan teemasta ”Bei Männern, welche Liebe fühlen” WoO 46
  • Franz Schubert: Arpeggione-sonaatti a-molli D.821
  • Väliaika (Väliaikatarjoilu Café Sonckin puolella)
  • Sergei Rahmaninov: Sonaatti sellolle ja pianolle g-molli op. 19

Lisätietoa Ackté-festivaalin sivuilta.