29.11. Onneksi olkoon: Aimo | Palaute
Koko Helsinki

Kampin kappeli avautuu uudelleen kesäkuun alussa

25.05.2023, 14:45
Kuvassa Kampin kappeli Narinkkatorilla

Viime syksystä suljettuna ollut Kampin kappeli avautuu yleisölle maanantaina 5. kesäkuuta. Kappeli on jatkossa auki maanantaista perjantaihin kello 10–17. Paikka toimii kesäkaudella eli kesäkuulta syyskuulle hiljentymistilana ja nähtävyytenä. Sesongin aikana siellä ei ole muuta toimintaa.

Kesäkaudella kappelissa on käytössä viiden euron pääsymaksu, joka peritään kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä kirkkovierailijoilta. Näillä pääsylipputuloilla katetaan koko vuoden ylläpito- ja henkilöstökuluja ja mahdollistetaan ilmainen sisäänpääsy 2/3 vuodesta. Huomattakoon myös, että kappeli ei rakennuksena saa rahoitusta kirkkojen ylläpitoon varatuista yhteisöveron tuotoista, koska se ei ole seurakuntien kappeli.

– Hienoa, että voimme jälleen vastaanottaa kirkkovierailijoita ihailemaan kappelia ja hiljentymään siellä. Toivomme, että Kampin kappeli toimii helsinkiläisten yhteisenä paikkana samaan tapaan kuin muut keskustan maamerkkikirkkomme, sanoo Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén.

– Suunnittelemme parhaillaan kappeliin toimintaa ja sisältöjä kesäkauden jälkeiselle ajalle Keskusteluapua ei kappelissa ole enää tarjolla, kertoo Kampin kappelin toiminnanjohtaja Kenneth Koskinen. Keskusteluapua on saatavana Helsingin seurakuntien päivystäviltä papeilta ja diakoniatyöntekijöiltä.

Narinkkatorilla sijaitseva Kampin kappeli suljettiin syksyllä Helsingin seurakuntayhtymän yt-neuvotteluiden seurauksena.

Kampin kappeli aloitti toimintansa vuonna 2012. Kappelin ovat suunnitelleet helsinkiläisen K2S arkkitehtitoimiston arkkitehdit Mikko Summanen, Niko Sirola ja Kimmo Lintula. 11,5 metriä korkean rakennuksen rakentamiseen on käytetty kolmea eri puulajia. Ulkoseinät on tehty kuusesta ja pinnoitettu nanoteknologiaa hyödyntävällä vahalla. Sisäseinät on tehty muotoon jyrsityistä tervaleppälankuista, ja kappelin kalusteet sekä sisäovi ovat saarnea.

Tervetuloa Kampin kappeliin!