31.07. Onneksi olkoon: Helena, Elena | Palaute
Koko Helsinki

Hautausmaiden portit auki ympäri vuorokauden loppiaiseen asti

Hautausmaat

16.12.2020, 16:24 /  päivitetty 30.12.2020, 09:14
Tänä vuonna Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaille odotetaan tavallista enemmän kävijöitä. Hautausmaiden portit ovat avoinna ympäri vuorokauden. Portit avataan tiistaina 22.12. kello 7 ja suljetaan seuraavan kerran vasta loppiaisen jälkeen torstaina 7.1. kello 22. Suosittelemme haudoilla käyntiä ruuhkaisinta aikaa vältellen ja turvavälit muistaen.
Kädet pitelevät hautakynttilää hautakiven edessä

Hautapaikka löytyy kätevästi Hautahaku-palvelun avulla. Hautapaikkaa etsitään vainajan sukunimellä ja hakua voi tarvittaessa rajata syntymä- ja kuolinvuoden tai hautausmaan mukaan. Kartta näyttää haudan sijainnin hautausmaalla. Palvelu löytyy osoitteesta hautahaku.fi.

Jouluaattona hautausmailla ei järjestetä perinteisiä aattohartauksia koronarajoitusten vuoksi. Mutta voit katsella jouluhartauden Honkanummen hautausmaan kappelilta täältä.

Jouluaattona autolla saapuvien kannattaa tutustua etukäteen hautausmaiden poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin. Pysäköintitilaa on rajallisesti. Ajo-ohjeet löytyvät kunkin hautausmaan omalta sivulta:

Hietaniemen hautausmaa

Honkanummen hautausmaa

Leposaaren hautausmaa (Kulosaari)

Malmin hautausmaa

Maunulan uurnalehto

Östersundomin hautausmaa

H‍onkanummen kappelissa nauhoitettu joulun kynttilähartaus on katsottavissa täältä. Petri Laaksonen soittaa ja laulaa tunnelmallisia joululauluja mm. säveltämänsä teoksen edesmenneelle äidilleen.