13.08. Onneksi olkoon: Jesse | Palaute
Koko Helsinki

Joulukalenteri kolahtaa Helsingissä seurakuntalaisten postiluukuista koteihin

21.11.2018, 08:51 /  päivitetty 21.11.2018, 10:28
Pääkaupunkiseudulla seurakuntien jäsenet saavat joulukalenterinsa suoraan koteihinsa. Helsingissä joulukalenteria on alettu postittaa maanantaina 19.11.
Kaksi piirettyä enkeliä kuvassa

Pääkaupunkiseudulla kalentereita jaetaan noin 400 000 kappaletta. Kalenterit kolahtavat postiluukusta suomenkielisiin talouksiin, joissa on vähintään yksi evankelis-luterilaiseen seurakuntaan kuuluva jäsen.

Ruotsinkieliset kalenterit jaetaan ruotsinkielisten seurakuntien jäsenille Kyrkpressenin välissä ja englanninkielisiä kalentereita jaetaan eri tilaisuuksissa. Kalenterin tarjoavat pääkaupunkiseudun seurakunnat jäsenilleen.

"Kalenteri on seurakuntien joululahja jäsenilleen. Haluamme tuoda joulun sanoman lähelle joulukuun jokaisena päivänä. Kalenterin takasivulta saa tietoa joulunajan tapahtumista, mutta itse joulukalenteri on ilona myös heille, jotka eivät pääse tai ehdi tilaisuuksiin mukaan", kertoo projektipäällikkö Eeva Salonen Helsingin seurakunnista.

Kalenteriluukun pääsee kurkistamaan myös seurakuntien sosiaalisen median tileiltä joka päivä esimerkiksi Kirkko Helsingissä -Facebook-sivulta, Instagramista ja Twitteristä. Facebookista ja Instagramista löytyvät luukkukuvien yhteydestä myös Kaisa Karirannan painetun kalenterin luukkutekstejä pidemmät mietiskelytekstit.

Joulukalenteri jaetaan koteihin pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteistyönä neljässä kaupungissa: Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla.

Kalenterissa on 25 luukkua ja se on suunnattu aikuisille, mutta toimii hyvin myös lapsille. Jokaisessa kalenteriluukuissa on nyt sekä teksti että kuva.

Kalenterin on kuvittanut Ilja Karsikas, suomenkieliset tekstit on kirjoittanut Kaisa Kariranta, ruotsinkieliset tekstien kirjoittaja on Monica Vikström-Jokela ja englanninkieliset tekstit ovat Hans Krausen.

Suomenkielisillä kalentereilla on seitsemässä seurakunnassa yhteinen takakansi ja oma takakansi on seuraavilla: Haaga, Kallio, Kannelmäki, Lauttasaari, Malmi, Mikael, Munkkiniemi, Oulunkylä, Pakila, Pitäjänmäki, Tuomiokirkkoseurakunta. Ruotsinkielisillä seurakunnilla on yhteinen takakansi.