25.02. Onneksi olkoon: Tuija, Tuire | Palaute
Koko Helsinki

Ilman sinua ei olisi kerhoja ja lasten pienryhmiä

09.12.2020, 14:53
Seurakuntien kerhot ovat suosittuja. Kiitos, kun jäsenyydelläsi rahoitat tätä työtä.
Kuvassa aikuiset ja lapset leikkivät musiikin tahdissa

Seurakunnat ovat merkittäviä kasvattajia ympäri kaupunkia. Kiitos siitä, kun olet mukana rahoittamassa turvallisia kasvun paikkoja!

Seurakuntien varhaiskasvatuksen ammattilaiset tarjoavat ympäri kaupunkia perhekerhoja ja päiväkerhoja. Seurakuntien ryhmätoiminnasta yli puolet on suunnattu perheille, lapsille ja koululaisille.

Perhekerhoja ja muuta perheille suunnattua ryhmätoimintaa järjestettiin Helsingissä vuoden 2019 aikana yhteensä 1877 kertaa. Osallistumiskertoja näihin kokoontumisiin oli yhteensä 39 361.

Helsinkiläisille 0-6-vuotiaille lapsille suunnatuilla kerhoilla ja muulla ryhmätoiminnalla oli vuoden 2019 aikana yhteensä 2198 kokoontumista. Osallistumiskertoja näihin kokoontumisiin oli yhteensä 25 356.

Koululaisille eli 7-14-vuotiaille tytöille ja pojille suunnatuilla kerhoilla ja muulla ryhmätoiminnalla oli vuoden 2019 aikana yhteensä 5771 kokoontumista. Osallistumiskertoja näihin kokoontumisiin oli yhteensä 109 318.

Iltapäivätoimintaa yhdessä kaupungin kanssa

Seurakunnat tekevät yhteistyötä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen organisoiman iltapäiväkerhotoiminnan kanssa. Seurakuntien iltapäiväkerhoja on vuonna 2020 ympäri kaupunkia yhteensä 17. Niissä on yhteensä 616 lasta.

Vuoden 2019 lopussa seurakuntien iltapäiväkerholaiset antoivat toiminnasta erinomaista palautetta. Heidän mielestään iltapäiväkerhossa on tarpeeksi kavereita, kaikki otetaan leikkeihin ja toimintaan mukaan ja koululainen uskaltaa kertoa ajatuksistaan ja tunteistaan. Myös ohjaajien toiminta saa kiitosta: ohjaajat huomaavat, että kukaan ei jää yksin ja että ohjaajat huomaavat, jos tuntuu pahalta. Seurakuntien iltapäiväkerhot saivat itse asiassa parempaa palautetta kuin kaikki kaupungin organisoimat iltapäiväkerhot keskimäärin.