05.06. Onneksi olkoon: Sulevi | Palaute
Koko Helsinki

Kirkkoherra Juha Rintamäki: Hyvyys
voittaa pahuuden, ilo peittoaa pelon

03.08.2022, 13:08 /  päivitetty 14.09.2022, 16:06
Lauttasaaren seurakunta hätämajoitti ukrainalaisia kirkon tiloihin myöhään maanantai-iltana 1.8. Seurakunnan kirkkoherra Juha Rintamäki kiittää kaikkia operaatioon osallistuneita.
Lauttasaaren seurakunta majoitti ukrainalaisia


Kiitos Lauttasaari ja lauttasaarelaiset! Hetket, jolloin hyvyys voittaa pahuuden ja ilo peittoaa pelon vahvistavat toivoa. Eikä toivo ole turha, koska se pitää meidät elämässä kiinni ja auttaa ahdingossa selviämään koetuksista.

Eilen koettiin Lauttasaaren kirkon pihalla ja myöhemmin yön aikana kirkon sisätiloissa tällaisia hetkiä. Ukrainasta kaksi päivää kohti Suomea ajanut #operaatiotimo’n bussi ajoi iltamyöhään Lauttasaaren kirkon pihaan. Bussista lapset kantoivat sylissään omaa nallea ja vanhemmat raahasivat laukkuihin pakattua perheen omaisuutta. Pitkä matka oli vaatinut veronsa. Menneiden kuukausien kokemukset olivat muuttaneet heiltä kaiken.

Vähitellen siirryttiin sisälle. Sain kirkkosalissa sanoa, että teitä on tällä saarella ajateltu. Ympärillä on taloja, joissa asuu ihmisiä, jotka ovat halunneet toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi. Täällä seistään ukrainalaisten puolella.

Pari päivää aikaisemmin käynnistettiin keräys petivaatteiden, hygieniatuotteiden ja lasten lelujen keräämiseksi. Tarvittava määrä tuli täyteen muutamassa tunnissa. Kiitos kaikille, ketkä monella eri tavalla teitte tämän mahdolliseksi!

Kasinorannan kahvila toi illaksi syötävät ja niillä nälkä taittui. ”Kuka haluaa mennä suihkuun” -kysymykseen nousivat kaikkien kädet. Viikkokausiin ei juoksevaa vettä ollut lähimainkaan. Nyt oli.

Ja peti, joka oli rakkaudelle pedattu valmiiksi ja jossa odotti puhdas pyyhe.

Meillä ei ollut yhteistä kieltä. Mukana oli vapaaehtoinen tulkki. Hänen käteensä tartuttiin tuon tuosta. Oli paljon kysyttävää, ja vähitellen puheensorina täytti kirkkorakennuksen tilat.

Lopulta ei tarvittu yhteistä kieltä, kun vastaan tuli hetkiä, jotka eivät tarvinneet sanoja. Lapsi tarttui kädestä, puristi ja kiitti saamastaan lelusta. Äidin kasvoilla näkyi hymy. Aikaisemmin pihalla olleet kohtaamiset tulivat lähemmäksi, ja silmissä näkyi vähän toisenlainen pilke.

Ihmiset ovat siirtyneet eri puolille Suomea. Eilinen osoitti, että matkan varrella tarvitaan niitä hetkiä, jotka on koottu hyvyydestä, armosta ja ystävällisyydestä. Ne antavat köniin myös niille syille, miksi heidän piti lähteä pakoon.

Ei anneta periksi tämänkään asian kanssa. Ukrainalaisia on mahdollisuus tukea tunnettujen paikalla toimivien järjestöjen kautta. Alla on pari takuuvarmasti avun perille vievän tahon linkkiä. Lauttasaaressa on tarkoitus jatkaa avustamista myös muulla tavoin. Tästä mahdollisuudesta kerromme lisää lähiaikoina ja Lauttasaari-päivän yhteydessä.

https://www.kirkonulkomaanapu.fi/

https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/


Juha Rintamäki, Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherra


Ukrainalaisia lauttasaaren kirkolla
Ukrainalaiset saapuivat Lauttasaaren kirkolle iltamyöhään 1.8.