28.01. Onneksi olkoon: Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies | Palaute
Koko Helsinki

Hoosianna! Katso jumalanpalvelus Malmin kirkosta 29.11. klo 10 täältä

Malmin seurakunta

29.11.2020, 11:33
Miten ihmeellistä se onkaan, että Kristus, todellinen kuningas, kohtaa meidät juuri nöyränä. Olkoon tämä yhteinen kirkkohetki sinulle voiman lähde näiden vaikeiden päivien keskellä.
Hoosianna teksti mustalla pohjalla

Historiasta tiedämme, että vaikeiden jaksojen jälkeen tulee aina parempia aikoja. Nämä vuodet eivät ole historian kannalta poikkeukselliset, vaikka juuri nyt meille kaikille tämä on varmasti todella hankalaa aikaa", sanoo Sami Kivelä Hoosianna-kirkon saarnassaan. Kivelän kanssa jumalanpalveluksen toimittavat Laura-Elina Koivisto ja Elina Tofferi.

Voit liittyä kirkkoon vielä jälkikäteenkin. Tästä pääset tallenteeseen.

Evankeliumi Luuk. 19:28–40

Jeesus lähti toisten edellä nousemaan Jerusalemiin vievää tietä. Kun hän oli tulossa Öljymäeksi kutsutulle vuorelle ja oli jo lähellä Betfagea ja Betaniaa, hän lähetti edeltä kaksi opetuslastaan ja sanoi: ”Menkää tuolla näkyvään kylään. Kun tulette sinne, te näette kiinni sidotun aasinvarsan, jonka selässä ei kukaan vielä ole istunut. Ottakaa se siitä ja tuokaa tänne. Jos joku kysyy, miksi te otatte sen, vastatkaa, että Herra tarvitsee sitä.”

Miehet lähtivät ja havaitsivat kaiken olevan niin kuin Jeesus oli heille sanonut. Kun he olivat irrottamassa varsaa, sen omistajat kysyivät: ”Miksi te viette varsan?” He vastasivat: ”Herra tarvitsee sitä.” He toivat varsan Jeesukselle, heittivät vaatteitaan sen selkään ja auttoivat Jeesuksen ratsaille. Kun hän sitten ratsasti, opetuslapset levittivät vaatteitaan tielle.

Jeesuksen lähestyessä sitä paikkaa, mistä tie laskeutuu Öljymäen rinnettä alas, koko opetuslasten joukko alkoi riemuissaan suureen ääneen ylistää Jumalaa kaikista niistä voimateoista, jotka he olivat nähneet. He huusivat:

- Siunattu hän, kuningas,

joka tulee Herran nimessä!

Taivaassa rauha,

kunnia korkeuksissa!

Muutamat fariseukset sanoivat väkijoukon keskeltä Jeesukselle: ”Opettaja, kiellä opetuslapsiasi!” Mutta Jeesus vastasi: ”Minä sanon teille: jos he olisivat vaiti, niin kivet huutaisivat.”

Kolehti tekstiviestinä

Ensimmäisen adventin kolehti kerätään pakolaisten auttamiseen muun muassa tukemalla toimeentulon hankkimista ja tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia palata kouluun Kirkon Ulkomaanavun kautta. Voit antaa lahjasi tekemällä tekstiviestilahjoituksen.

Lähetä tekstiviesti APU10 numeroon 16499. (10 euron tekstiviestilahjoitus) - Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16499. (20 euron tekstiviestilahjoitus).