14.04. Onneksi olkoon: Taito | Palaute
Koko Helsinki

Helsinki-apu hurauttaa ostokset perille muun muassa skootterikyydillä

03.04.2020, 17:16 /  päivitetty 08.04.2020, 09:33
Helsinki-apu tarjoaa helsinkiläisille ikäihmisille asiointi- ja keskusteluapua koronaepidemian aikana. Helsinki-avussa on soitettu ja vastaanotettu reilu 17 000 puhelua.
Kuvassa postin lainaamia skoottereita ruokaostosten kuljettamiseen ikäihmisille

Ruokaostosten kuljettaminen hoituu jatkossa osin sähkövoimalla. Posti ja Logisnext Finland Oy lainaavat Helsinki-avulle 14 ympäristöystävällistä Kyburz-sähköskootteria. Nämä yritykset myös kouluttavat Helsinki-avun nimeämät kuljettajat ja opastavat hallintalaitteiden käyttöön. Käyttökoulutuksen lisäksi kuljettajat noudattavat kaikkia niitä varotoimia, joita koronaviruksen takia on ohjeistettu.

”On hyvä, että meille tulossa olleet sähköskootterit saatiin nyt väliaikaisesti tähän käyttöön. Meistä postilaisista on hienoa olla mukana osallistumassa yhteiskuntavastuuseen tälläkin tavalla”, kertoo Postin kalustosta vastaava Kari Tuomola.

Skootterilla kuljetetaan vain kauppa-asioinnin tarpeita. Lääkekuljetukset järjestetään aina erityiskuljetuksilla muulla tavoin. Helsinki-avun vapaaehtoiset ja työntekijät toimittavat ikäihmisten kauppaostoksia perille myös autoillaan, pyörillä ja jalan, mutta sähköskootterien saaminen mukaan logistiikkaketjuun sekä nopeuttaa työtä että kasvattaa volyymeja merkittävästi.

Sähköskootteri on rekisteröity mopoksi, jolloin sen parkkeeraus onnistuu helposti lähemmäksi asiakasta. Peräkärryn kanssa kuormaa voi sähköskootterilla kuljettaa 270 kiloa, ja yhdellä latauksella toimintasäde on noin 110 kilometriä. Helsinki-apu palvelee arkisin kello 9–16 numerossa 09 310 10020.

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntien järjestämässä Helsinki-avun toiminnassa ovat yritysyhteistyökumppaneina mukana myös HOK-Elanto ja Genesys. Käytännön avunjakamisen tekevät mahdolliseksi työntekijät, vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanit, joiden joukkoon on tänään uusina saatu Yliopiston Apteekki sekä Posti ja Logisnext Finland Oy.