05.06. Onneksi olkoon: Sulevi | Palaute
Koko Helsinki

Ekumeenisella rukousviikolla 18.-25.1. rukoillaan Lähi-idän puolesta

12.01.2022, 15:49 /  päivitetty 14.01.2022, 10:55
Kahdeksan päivää rukousta ykseyden puolesta vuosittain aina samaan aikaan, 18.-25. tammikuuta. Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta.
Öisellä taivaalla näkyy kuun pintaa. Viisi kamelia ratsastajineen näkyy tummina silhuetteina. Teksti Matteuksen evankeliumista: Näimme hnen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä. Kristittyjen ykseyden rukousviikko 2022.

Kaikkialla maailmassa rukoillaan krisittyjen ykseyden puolesta joka päivä. Yhteinen rukous kulminoituu erityisen näkyvästi kahdeksan päivän jaksoon. Samaan aikaan kaikkialla maailmassa rukoillaan yhteisten tekstien pohjalta. Kun rukoilemme, yhdistymme laajaan rukousketjuun maapallon ympäri.

Vuoden 2022 rukousviikon teema kuuluu suomeksi Näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä. (Matteus 2:2). Tänä vuonna teeman aineiston on valmistellut Lähi-idän kirkkojen neuvosto.

Lähi-idän kristityt ovat valinneet tämän vuoden rukousviikon teemaksi idästä nousseen tähden monista syistä. Vaikka monet lännen kristityt juhlivat joulua, juhlivat monet idän kristityt edelleen suurempana juhlana joulua vanhempaa loppiaista, jolloin Jumalan pelastus paljastettiin kansakunnille Betlehemissä ja Jordanilla. Keskittyminen teofaniaan (Jumalan ilmestymiseen, loppiaiseen) on omalla tavallaan aarre, jonka Lähi-idän kristityt voivat tarjoa veljilleen ja sisarilleen eri puolilla maailmaa.

Rukousviikko on hyvä mahdollisuus antaa tilaa oman alueelle Lähi-idästä tulleiden ihmisten tarinoille ja rukoilla erityisesti Lähi-idän puolesta.

Lue lisää aiheesta ja tutustu aineistoon täällä.