11.12. Onneksi olkoon: Daniel, Tatu, Taneli, Daniela | Palaute
Koko Helsinki

Apua ja tukea Helsingin seurakunnista kesän aikana

20.06.2023, 15:13 /  päivitetty 20.06.2023, 15:49
Kesälläkään ei tarvitse jäädä yksin, jos ei halua. Jos haluat huojentaa mieltäsi, löydät seurakunnasta keskusteluapua. Kesäkahviloissa puolestaan on kahviseuraa ja edullista tarjoilua.
Vaaleanvihreällä pohjalla piirrokset joissa kukka, kukkula ja kaupunkia

Keskusteluapua

Jos toivot kuuntelevia korvia ja apua asioiden pohdintaan, ota yhteyttä luottamuksellisesti. Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaikille.

Palveleva puhelin vastaa kesälläkin joka päivä klo 18–24 numerossa 0400 221 180. Jos keskustelet mieluummin chatissa, Palveleva chat on avoinna ma–pe klo 16–20. Myös Palveleva nettikirje ja palveleva kirje vastaavat kesällä. evl.fi/kirkonkeskusteluapu

Seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja päivystävien pappien kanssa voi keskustella ja jakaa mielen päällä olevia asioita. Päivystysajat vaihtelevat seurakunnittain. Pappien päivystysajat ja yhteystiedot löydät seurakuntien sivuilta.

Diakonian kokemusasiantuntijat tarjoavat vertaistukea, kun haluat keskustella elämäntilanteestasi ja pohtia, miten päästä eteenpäin.

Nuorille

Sekasin-chatissa 12–29-vuotiaat voivat jutella mistä tahansa mielessä olevasta asiasta tai huolesta. Avoinna koko kesän ma–pe klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24.

Walk in -terapia on kesätauolla ja jatkuu taas ma 7.8. Se on matalan kynnyksen keskusteluapua 16–29-vuotiaille maksutta ja ilman lähetettä Itäkeskuksen Matteuksenkirkolla, Turunlinnantie 3.

Perheen ja parisuhteen tueksi

Perheneuvojalta on mahdollista varata kertaluonteinen tapaamisaika verkossa. Aikoja tulee myös heinäkuulle. Tapaamiset toteutetaan verkossa ja ne kestävät tunnin.

Uusia tapaamisaikoja pitkäkestoisempaan perheneuvontaan voi tiedustella elokuussa.

Verkossa toimiva Pari Tunnetta -parisuhdekurssi on saatavilla aina. Maksuton verkkokurssi soveltuu parhaiten pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä omasta itsestään ja parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä. (se ei siis ole tarkoitettu akuutissa kriisitilanteessa eläville) Aloita kurssi tästä.


K‍atso myös kesäkahviloita ja ruoka-apua