12.12. Onneksi olkoon: Tuovi | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Adventin ja joulun aika Vuosaaressa

Vuosaaren seurakunta

09.11.2018, 16:55 /  päivitetty 01.11.2019, 10:01
Joulun sanoma kutsuu meitä kohtaamaan toisia ihmisiä ja maailmaan syntyvää Vapahtajaa. Enkelien sanoma kaikuu yhä: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille suuren ilon!”

Adventin ja joulun aika Vuosaaressa 2019

Joulun sanoma kutsuu meitä kohtaamaan toisia ihmisiä ja maailmaan syntyvää Vapahtajaa. Enkelien sanoma kaikuu yhä: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille suuren ilon!” Tänäkin jouluna saamme riemuita ja juhlia yhdessä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan yhteisen joulun odotukseen ja viettoon!‍

Adventti- ja joulukonsertit

Helsingin Lauluveljien Adventtikonsertti Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 1.12. klo 18.

Armas Maasalon Adventtivesper ja Jouluvirsiä keskiviikkona 4.12. klo 19 Vuosaaren kirkossa. Gaudium, johtaa Eeva Jurmu. Liturgi Lauri Holma. Yhteislauluna Hoosianna-hymni ja jouluvirsiä. Vapaa pääsy. Adventtivesper on Armas Maasalon tunnetuimpia teoksia, jota on vuosikymmeniä esitetty kirkoissa ympäri Suomen – ja esitetään yhä. Adventti aloittaa joulun odotuksen. Adventtikynttilät symboloivat valoa ja vapautusta jota odotetaan – Jeesusta. Valon määrä lisääntyy, kun joulu lähestyy.

Pohjoisen valo, naiskuoro Discantuksen Joulukonsertti lauantaina 14.12. klo 18 Vuosaaren kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 20 e.

Musiikin siivin jouluun!

Joulumyyjäisiä ja iloista myyjäistunnelmaa

Columbuksen Joulutori lauantaina 30.11. klo 10–15 kauppakeskus Columbuksessa. Mukana nuorisotyö ja Näppärät-piiri. Tule tekemään ihania itse tehtyjä aarteita iloksi itselle tai käärittäväksi lahjapakettiin.

Adventtimyyjäiset kirkolla sunnuntaina 1.12. messun jälkeen, noin klo 12.30–14.30. Hyvä lähtee kiertämään seurakunnan toimintaryhmien yhteisessä varainkeruutapahtumassa. Tarjolla on kodikkaita käsitöitä, maukkaita leivonnaisia ja iloista myyjäistunnelmaa.

Ihania itse tehtyjä aarteita iloksi itselle tai käärittäväksi lahjapakettiin.

Tavataan Joulupolulla!

Seurakunta on tänäkin vuonna mukana Vuosaaren Joulupolulla Uutelassa. Seurakunnan tunnelmallisessa jouluteltassa tarjoillaan glögiä ja piparkakkuja ja lauletaan Kauneimpia Joululauluja pop-up tyylisesti. Mukana laulamassa Valon ääni.

Vuosaaren Joulupolku Uutelassa lauantaina 30.11. klo 12–17.

Lämmintä joulutunnelmaa, laulua, glögiä ja piparkakkuja. Joulun taikaa!
Kuvassa lunta, tyttö punaisessa mekossa kantaa lyhtyä jossa palaa valo. Tyttö kävelee lumisella polulla.

Jouluvaellus

Tule kulkemaan yhdessä kohti joulua, ihmettelemään, ihastumaan ja hämmästelemään! Jouluvaellusta suunniteltaessa on otettu huomioon erityisesti perheen pienet ja kouluikäiset, mutta vaelluksen ilosta pääsevät nauttimaan kaikki.

Mahdollisuus iltapalaan ennen Jouluvaellusta klo 17. Iltapalan hinta 5 e aikuinen, 10 e koko perhe. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle.

Jouluvaellus Vuosaaren kirkolla tiistaina 10.12. klo 17.30.

Kuljetaan yhdessä kohti joulua ihmetellen, hämmästellen ja iloiten!

Lasten ja perheiden joulu

Ensimmäisen Adventin perhekirkko sunnuntaina 1.12. klo 11 Vuosaaren kirkossa. Mukana Lauri-pappi, varhaiskasvatuksen Kiiki ja monia kerhoista tuttuja kasvoja. Perhekirkko on mukava perheiden yhteinen kirkkohetki. Kirkon jälkeen joulumyyjäiset. Tule tekemään löytöjä, ihania itse tehtyjä aarteita omaksi iloksi tai lahjapakettiin käärittäväksi.

Päivä- ja perhekerhojen oma Jouluvaellus Vuosaaren kirkolla tiistaina 10.12. klo 11. Pientä jouluista tarjottavaa vaelluksen jälkeen. Tule kulkemaan yhdessä kohti joulua, ihastelemaan ja ihmettelemään!

Kaikille avoin Jouluvaellus Vuosaaren kirkolla tiistaina 10.12. klo 17. Ennen vaellusta mahdollisuus syödä iltapalaa klo 17 alkaen. Iltapalan hinta 5 e aikuinen tai 10 e koko perhe. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle. Jouluvaellus alkaa klo 17.30. Tule kulkemaan yhdessä kohti joulua, ihmettelemään, ihastumaan ja hämmästelemään! Jouluvaellusta suunniteltaessa on otettu huomioon erityisesti perheen pienet ja kouluikäiset, mutta vaelluksen ilosta pääsevät nauttimaan kaikki.

Lasten Kauneimmat Joululaulut Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 15.12. klo 14. Mukana laulun ilossa pastori Lauri Holma, varhaiskasvatuksesta tuttu Kirsi Satosalmi ja musiikissa lastenkuoroa ohjaava kanttori Eeva Jurmu – sekä lastenkuoro! Tervetuloa koko perheen voimin laulamaan joulutunnelmaa!

Yhteislaulua jouluilon puolesta ja lähetystyön hyväksi. Tule laulamaan Jouluiloa ja hyvää tekeviä joululauluja. Tilaisuudessa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi Suomen Lähetysseuran kautta tehtävään työhön.

Lasten joulun odotuksen ilo tarttukoon meihin kaikkiin!
lähikuva vaalean tytön kasvoista joka ihmettelee joulukuusen koristeita

Kauneimmat Joululaulut

Tule mukaan laulamaan hyvää tekeviä joululauluja! Kauneimmat Joululaulut kajahtavat ympäri Suomen tänä jouluna jo 47 kerran! Suomen suurimmasta vuosittaisesta musiikkitapahtumasta on muodostunut jouluperinne, joka kerää vuosittain noin miljoona suomalaista kirkkoihin laulamaan. Kauneimmat Joululaulut on osallistujamäärältään Suomen suurin vuotuinen musiikkitapahtuma.

Kauneimmat Joululaulut tekee myös hyvää. Tilaisuuksissa kerätään vuosittain lahjoituksia Suomen Lähetysseuran työhön heikoimmassa asemassa olevien ihmisten oikeuksien puolustamiseksi. Viime vuosina kampanjan vuosittainen keräystulos on ollut noin miljoona euroa.

Kauneimmat Joululaulut Vuosaaressa

Kauneimmat Joululaulut on yhteislaulua jouluilon puolesta ja lähetystyön hyväksi. Tule laulamaan Jouluiloa ja hyvää tekeviä joululauluja. Tilaisuudessa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi Suomen Lähetysseuran kautta tehtävään työhön.

Lauantai 7.12. klo 16, Merimieskirkko. Laulattamassa Anja Hinkkanen, mukana Merimieskirkon pastori Hanna Vuollo.

Keskiviikko 11.12. klo 13, Katukappeli. Laulupiirin Kauneimmat Joululaulut. Laulattajana Anja Hinkkanen.

Keskiviikko 11.12. klo 19, Merirasti-kappeli. Mukana laulun ilossa Tiina Ahonen.

Torstai 12.12. klo 12, Vuosaaren kirkko. Mukana pastori Tiina Ahonen.

Torstai 12.12. klo 18, Katukappeli. Mukana pastori Tiina Ahonen.

Sunnuntai 15.12. klo 14, Vuosaaren kirkko. Lasten ja perheiden Kauneimmat Joululaulut. Mukana laulun ilossa pastori Lauri Holma, varhaiskasvatuksesta tuttu Kirsi Satosalmi ja musiikissa lastenkuoroa ohjaava kanttori Eeva Jurmu – sekä lastenkuoro! Tervetuloa koko perheen voimin laulamaan joulutunnelmaa!

Sunnuntai 15.12. klo 16, Vuosaaren kirkko. Mukana pastori Marketta Antola.

Tiistai 17.12. klo 18, Merimieskirkko. Laulattamassa Anja Hinkkanen, mukana Merimieskirkon pastori Hanna Vuollo.

Katukappeli, kauppakeskus Columbus, Vuotie 45. Merimieskirkko, Provianttikatu 4. Merirasti-kappeli, Jaluspolku 3, sisäpiha. Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7.

Kauneimpien Joululaulujen messuja

Kauneimpien Joululaulujen iltapäiväkirkko Katukappelissa sunnuntaina 8.12. klo 15. Tule laulamaan Kauneimpia Joululauluja Iltapäiväkirkkoon, ja hiljentymään samalla sanan ja ehtoollisen äärelle. Liturgia Tiina Ahonen, musiikki Eeva Jurmu.

Kauneimpien Joululaulujen messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 29.12. klo 11. Liturgia Tiina Ahonen, saarna Lauri Holma. Tule hiljentymään sanan ja ehtoollisen äärelle ja laulamaan vielä Kauneimpia Joululauluja.

Yhteislaulua jouluilon puolesta lähetystyön hyväksi.

Adventin ja joulun ajan messut, jumalanpalvelukset ja hartaudet

Hoosianna! Perhemessu ja adventtimyyjäiset, sunnuntai 1.12. klo 11, kirkko. Holma, muskarit Jenni Paason johdolla. Ensimmäinen adventti. Koko perheen kirkkohetki, jonka jälkeen yhdessäoloa voi jatkaa lounaalla. Messun jälkeen adventtimyyjäiset.

Kiitos isänmaasta! Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus, torstai 6.12. klo 10, kirkko. Kirkkokahvit poikkeuksellisesti jo ennen jumalanpalvelusta klo 9.15.

Toisen adventin messu, sunnuntai 8.12. klo 11, kirkko. Vanhanen, Paananen. Kuninkaasi tulee kunniassa.

Kauneimpien Joululaulujen iltapäiväkirkko, su 8.12. klo 15, Katukappeli.

Kolmannen adventin messu, sunnuntai 15.12. klo 11, kirkko. Paananen, Vanhanen. Tehkää tie Kuninkaalle!

Neljännen adventin messu, sunnuntai 22.12. klo 11, kirkko. Huhdanmäki, Joronen, Mäkinen ja Uusi laulu sekä Valon ääni. Herran syntymä on lähellä.

Aattohartaus, tiistai 24.12. klo 13, Katukappeli. Lupaukset täyttyvät.

Perheiden aattohartaus, tiistai 24.12. klo 14, Merirasti-kappeli. Lupaukset täyttyvät.

Aattohartaus, tiistai 24.12. klo 17, kirkko. Antola. Lupaukset täyttyvät.

Jouluyön messu, tiistai 24.12. klo 22, kirkko. Mäkelä. Teille on syntynyt Vapahtaja!

Joulupäivän messu, keskiviikko 25.12. klo 11, kirkko. Holma, Huhdanmäki.

Tapaninpäivän jumalanpalvelus, torstai 26.12. klo 11, kirkko. Virtanen. Kristuksen todistajat.

Kauneimpien Joululaulujen messu, sunnuntai 29.12. klo 11, kirkko. Ahonen. Pyhä perhe.

Uudenvuoden jumalanpalvelus, keskiviikko 1.1. klo 11, kirkko. Jeesuksen nimessä.

Messu, sunnuntai 5.1. klo 11, kirkko. Ahonen. Herran huoneessa.

Loppiaisen jumalanpalvelus, maanantai 6.1. klo 11, kirkko. Jeesus maailman valo.

Älkää pelätkö! Teille on syntynyt Vapahtaja!
Kuvassa joululahja ja kädet. Lisäksi teksti: Lupaukset täyttyvät, joulun paras lahja syntyy seimeen.

Jouluradio

Jouluradio vie sinut joulutunnelmaan ympäri vuorokauden. Radio soittaa useilla eri kanavilla joululauluja tauotta ilman mainoksia. Anna radion kuljettaa sinut joulutunnelmaan!

Kanavat ja taajuuden näet Jouluradion omilta sivuilta.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soiva pääkanava helkkää perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja Turusta Joensuuhun. Yhdeksän eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen – tutustu kanaviin! Jouluradio on seurakuntien lahja kuuntelijoille.

Jouluradion musiikkikattauksen monipuolisuudesta ja tuoreudesta vuonna 2019 vastaa musiikkipäällikkö Aura Neuvonen. Jouluradion toimituspäällikkönä on alusta alkaen häärinyt joulumuori Riitta Kalliorinne.

Tutustu Jouluradion historiaan.

Soikoon Joulu!
valkoisella taustalla punainen vanha radio jossa Jouluradion logo

Rakenna Joulupuu

Haluatko tuoda iloa lapsen jouluun? Lahjoita vähävaraisen perheen lapselle toivejoululahja.

Rakenna Joulupuu -keräyksen kautta ilahdutetaan tänäkin jouluna lukemattomia lapsia ja perheitä. Ilon saa myös lahjoittaja, kun tietää että aattoiltana paketista avautuu lahja, joka varmasti on toivottu ja iloittu.

Keräys vuosaarelaisten lasten hyväksi avautuu messun jälkeen ensimmäisenä adventti sunnuntaina 1.12., jolloin toivelahjat ovat valittavissa kirkolla. Jäljelle jääneet lahjat siirtyvät seurakunnan kotisivuille, josta lahjavalintoja voi tehdä sähköisesti.

Lahjojen tulee olla uusia ja lahjan arvo on korkeintaan 40 euroa. Toimita lahjat seurakuntaan 11.12. mennessä kirkkoherranvirastoon tai Katukappeliin. Lämmin kiitos osallistumisestasi!

Kirkkoherranvirasto avoinna ma, ti, to, pe 9–13, ke 14–17, ennen arkipyhää oleva ke 9–13.

Katukappeli avoinna vapaaehtoisvoimin ma–pe 12–16.

Lisätiedot: johtava diakoniatyöntekijä Tuula Mäkinen p. 050 414 3318.

Antamisen ilo on lahja antajalleen.

Tarvitsetko taloudellista tukea jouluusi?

Vuosaarelaiset voivat hakea diakoniatyön jouluavustuksia kirjallisesti hakuaikana 1.–24.11.2019.

Hakulomakkeita ohjeineen saa 1.11. alkaen kirkkoherranvirastosta, Katukappelista ja diakonian ajanvarauksesta Valosta torstaisin klo 13–15. Hakemuksen voi myös tulostaa nettisivuiltamme. Palautus hakuaikana kirkkoherranvirastoon.

Kirkkoherranvirasto, Satamasaarentie 7. Avoinna ma, ti, to, pe 9–13 ja ke 14–17.

Katukappeli, kauppakeskus Columbus, Vuotie 45. Avoinna vapaaehtoisvoimin ma–pe 12–16, la 12–14.

Diakoniatyön ajanvaraus, Valo, Palvelukeskus Albatross, 1. kerros, Kahvikuja 3. Avoinna ti 9–10.