21.03. Onneksi olkoon: Pentti | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Yhteisvastuukeräys 2023 Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa: Apua nuorille väkivaltaisessa maailmassa

05.02.2023, 00:01 /  päivitetty 01.02.2023, 09:30
Yhteisvastuukeräys on välittämisen kansanliike, joka on tänäkin vuonna ajankohtaisella asialla. Keräyksen tuotolla sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja Suomessa ja maailman katastrofialueilla.
Kuvassa pinkillä taustalla on valkoinen yhteisvastuu logo

YV-keräys alkaa sunnuntaina 5.2.2023. Voit osallistua Tuomiokirkkoseurakunnassa keräykseen kaikissa jumalanpalveluksissamme.

YV-keräyksen menovinkit 5.2.2023.

Vanhassa kirkossa klo 10 messussa vietetään keräyksen avausmessua.

Hyvän toivon kappelilla vietetään Hyviksen 5-vuotissyntymäpäiviä, joiden tuotto menee yhteisvastuukeräykseen. Nähdään keittolounaalla 10:30 ja messussa klo 12.

5.2.-5.3.2023 Tuomiokirkon ja Suomenlinna lähetyskynttelikköjen tuotto menee yhteisvastuulle.

Seurakunta järjestää kevään mittaan tapahtumia, joiden tuotto tilitetään YV-keräykseen. Niihin osallistuminen on kiva tapa olla mukana tärkeässä teemassa!

40 prosenttia yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista ohjataan kotimaahan

Tuomiokirkkoseurakunnan Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 20 prosenttia osoitetaan oman alueen nuorten tukemiseen ja auttamistyöhön.

Toiset 20 prosenttia kotimaahan jäävästä keräystuotosta osoitetaan valtakunnallisena kumppanina toimivalle Aseman Lapset ry:lle, joka kehittää ja laajentaa yhteisvastuuvaroin koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen ja vähentämiseen tähtääviä toimiaan.

Konkreettisesti keräysvarat käytetään pitkittyneiden ja laajentuneiden koulukiusaamistapausten selvittämiseen K-O-toiminnalla sekä katusovitteluun, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset. Kumpaankin menetelmää voidaan hyödyntää monisyisten konfliktien ratkomiseen. Toiminta on konkreetista puuttumista sekä ammattilaisten kouluttamista sovittelijoiksi ja väkivallan ehkäisyn osaajiksi.

Kansainvälistä apua katastrofialueille

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, josta tuetaan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä maailman katastrofien keskellä. Apua toimitetaan esimerkiksi luonnonkatastrofien ja aseellisten konfliktien uhreille.

Lue lisää Yhteisvastuun sivuilta.

Vuodesta 1950 toiminut Yhteisvastuu on yksi Suomen suurimmista vuosittain järjestettävistä kansalaiskeräyksistä ja lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräyksellä autetaan hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.