21.03. Onneksi olkoon: Pentti | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Yhteisvastuukahvila Tuomiokirkon kryptassa

27.02.2023, 14:25
Tervetuloa Yhteisvastuukahvilaan! Lounas ke-pe hintaan 10e ja la brunssi hintaan 7e. Käteinen ja MobilePay. Järjestää: Lähetyksen tukiryhmä.
Kuvassa pinkillä taustalla teksti: yhteisvastuukahvila

Yhteisvastuukeräys on välittämisen kansanliike, joka on tänäkin vuonna ajankohtaisella asialla. Keräyksen tuotolla sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

40 prosenttia yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista ohjataan kotimaahan.

Tuomiokirkkoseurakunnan Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 20 prosenttia osoitetaan oman alueen nuorten tukemiseen ja auttamistyöhön.

Toiset 20 prosenttia kotimaahan jäävästä keräystuotosta osoitetaan valtakunnallisena kumppanina toimivalle Aseman Lapset ry:lle, joka kehittää ja laajentaa yhteisvastuuvaroin koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen ja vähentämiseen tähtääviä toimiaan.

Konkreettisesti keräysvarat käytetään pitkittyneiden ja laajentuneiden koulukiusaamistapausten selvittämiseen K-O-toiminnalla sekä katusovitteluun, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset. Kumpaankin menetelmää voidaan hyödyntää monisyisten konfliktien ratkomiseen. Toiminta on konkreetista puuttumista sekä ammattilaisten kouluttamista sovittelijoiksi ja väkivallan ehkäisyn osaajiksi.

Kansainvälistä apua katastrofialueille

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, josta tuetaan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä maailman katastrofien keskellä. Apua toimitetaan esimerkiksi luonnonkatastrofien ja aseellisten konfliktien uhreille.