22.10. Onneksi olkoon: Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Vuoden 2020 lauantaipäivien vihkiaikoja Helsingin ydinkeskustan kirkoista voi varata verkossa viikolla 19

Tuomiokirkkoseurakunta

11.04.2019, 09:33 /  päivitetty 07.05.2019, 17:44
Häät Vanhassa kirkossa

Oletko suunnitellut häitä vuodelle 2020? Haaveiletko häistä lämpimänä kesälauantaina tai lumisena talvilauantaina valkoisena hohtavassa Tuomiokirkossa tai Vanhan kirkkopuiston puiden katveessa olevassa Vanhassa kirkossa? Mikäli unelmiesi vihkikirkko on jokin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan alueen kirkoista ja haluat mennä naimisiin perinteisesti lauantaina, voit jättää vihkiaikatoiveen vuoden 2020 lauantaille verkossa. Linkki lomakkeeseen aukeaa viikolla 19.

Tuomiokirkkoseurakunnan alueelta löytyvät monille tutut, suositut vihkikirkot Helsingin tuomiokirkko, Vanha kirkko, Suomenlinnan kirkko, Johanneksenkirkko ja Mikael Agricolan kirkko. Viime vuosien suosituin vihkikirkko on ollut 1820-luvulla rakennettu, historiaa huokuva Vanha kirkko. Kaikkiin kirkkoihin on kuitenkin tarjolla useita vihkiaikoja.

Jätä vihkiaikatoiveesi vuoden 2020 lauantaipäiville tämän lomakkeen kautta. Varauksia voi jättää sunnuntaihin 12.5.2019 saakka.

Useita aikoja useisiin kirkkoihin

Vihkiaikoja on jaossa lauantaipäiville tasatunnein

  • Tuomiokirkkoon klo 13,14, 15 ja 16
  • Johanneksenkirkkoon klo 13, 14, 15 ja 16
  • Suomenlinnan kirkkoon klo 13, 14, 15 ja 16
  • Vanhaan kirkkoon aikoja on jaossa klo 12, 13, 14, 15, 16, 17 ja kesä-elokuussa myös klo 18.

Mikael Agricolan kirkko ei ole mukana nettivarauksessa, mutta myös sinne voi toivoa vihkiaikaa. Agricolan kirkossa vihkimisiä voidaan pitää kahtena lauantaina kuukaudessa. Näitä vihkiaikoja vuodelle 2020 voi varata puhelimitse kirkkoherranvirastosta 10.6.2019 alkaen.

Netin kautta voi jättää vihkiaikatoiveen ainoastaan vuoden 2020 lauantaipäivien vihkiajoista. Arkipäiville vihkiaikoja voi varata puhelimitse 09 2340 6111 vihkivuotta edeltävän vuoden toukokuun alusta lähtien. Sunnuntaisin Tuomiokirkkoseurakunnan kirkoissa ei järjestetä vihkimisiä.

Vihkiaikatoiveiden esittämisessä ei ole kyse nopeuskilpailusta, sillä toiveita voi lähettää koko viikon ajan. Lopputuloksen kannalta ei ole merkitystä sillä, onko toiveensa jättänyt maanantaina vai sunnuntaina. Toivelistalla on hyvä olla kymmenkunta vaihtoehtoa, jotta jokainen vihkipari saisi itselleen sopivan ajan. Tuomiokirkkoseurakunnan ja Johannes församlingin jäsenet ovat etusijalla vihkiaikoja jaettaessa.

Tieto vihkiajasta lähetetään toiveita esittäneille kesäkuun alussa

Vihkiajat jaetaan toiveiden perusteella. Vihkiaikatoiveensa tehneille lähetetään jaetuista vihkiajoista sähköpostiviesti ja kirje 3.6. mennessä. Kirje on luultavasti perillä muutaman päivän kuluttua lähettämisestä. Ilmoitettua aikaa ei tarvitse enää erikseen vahvistaa. Vihkiajan peruutus tulee tehdä sähköpostitse. Peruutuksesta lähetetään vahvistus.

Aiempina vuosina lähes jokainen pari on saanut haluamansa vihkiajan. Suosituimmat vihkikuukaudet ovat olleet heinä- ja elokuu. Edellisinä vuosina nettivaraamisen päätyttyä jäljelle on jäänyt vapaita vihkiaikoja myös kesän sesonkiaikaan. Verkkolomakkeella voi jättää vihkiaikatoiveen sekä avioliittoon vihkimistä että avioliiton siunaamista varten. Mikäli et ole jättänyt vihkiaikatoiveita verkossa olevalla lomakkeella viikolla 19, voit varata vihkiajan vuodelle 2020 soittamalla kirkkoherranvirastoon maanantaista 10.6.2019 alkaen.

Tästä linkistä pääset vihkiaikatoive-lomakkeeseen.