28.09. Onneksi olkoon: Arja, Lenni | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Via Crucis -pääsiäisvaellus on peruttu

27.02.2020, 13:34 /  päivitetty 13.03.2020, 10:23
Helsingin Via Crucis -pääsiäisvaellus on peruttu, koska yli 500 hengen taphtumia ei saa järjestää koronavirusepidemian vuoksi.
Kuvassa Via Crucis -pääsiäisvaelluksessa Jeesusta näyttelevä Miiko Toiviainen päässään palestiinalaistyylinen huivi ja viitta yllään, jalkojen alla liekkejä

Via Crucis olisi viettänyt 25-vuotisjuhlaansa, mikä sekin kertoo siitä, että sillä on ollut oma paikkansa pääkaupunkiseudun pääsiäisperinteessä.

Miiko Toiviaista ei nyt nähdä Jeesuksen roolissa

Tänä vuonna Jeesuksen roolissa piti nähdä näyttelijä Miiko Toiviainen ja uusitun näytelmän kirjoitti Anna-Mari Kaskinen. Mukana muissa keskeisissä rooleissa on useita edellistenkin vuosien näyttelijäavustajia ja esiintyjiä, joiden lisäksi mukaan on saatu seurakuntien erityisdiakonian ja diakonian asiakkaita ja toimijoita. Myös Gospel Helsinki -kuoron laulajia piti olla mukana Via Cruciksessa.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu keskiaikaiseen perinteeseen. Vuosittain esitystä on seurannut ja sen mukana Helsingin keskustassa vaeltaneet tuhannet osallistujat.

Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä on koostunut teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Lisätietoja: Mediakuvia on ladattavista osoitteesta: viacrucis.fi - Medialle. Kuvaaja Toivo Heinimäki.

-----------------------------------------------

Via Crucis - Ristin Tien Tuki ry:n perustajia ovat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi Helsingin ortodoksinen seurakunta, katolinen Pyhän Henrikin seurakunta ja Fintuition ry. (Jouko H. Nissinen) sekä Helsingin ekumeeninen toimikunta. Lisäksi yhdistyksessä on mukana Kruunuhaan asukasyhdistys. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii johtava kappalainen Maija Kuoppala Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta.

Tapahtumaa tukevat taloudellisesti myös Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymät, Helsingin kaupunki, Johannes församling sekä Helsingin ortodoksinen seurakunta ja Kirkkohallitus.