09.06. Onneksi olkoon: Ensio | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Tuomiokirkon ovet pysyvät avoinna kesäarki-iltaisin – uusia, vapaaehtoisia päivystäjiä tarvitaan.

30.03.2023, 10:00 /  päivitetty 27.01.2023, 10:47
Tuomiokirkko on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä. Juuri nyt haetaan uusia, vapaaehtoisia päivystäjiä pitämään kirkkoa avoinna arki-iltaisin kesäkaudella 2023.
Vaaleanpunaisella pohjalla teksti; Tuomiokirkon avoimet ovet

Tuomiokirkossa vierailee vuosittain yli 500 000 kävijää. Erityisesti kesäkautena siellä piipahtaa turisteja niin kotimaasta kuin ulkomailta. Osa haluaa hiljentyä ja istua vaikka hetken kirkonpenkissä, toiset taas katsella arkkitehtuuria, ja jotkut vaihtaa muutaman sanan henkilökunnan kanssa. Tähän kaikkeen on mahdollisuus myös maanantaista perjantaihin klo 18-21 kesä-elokuussa, jolloin vierailijoita ovat vastaanottamassa ystävälliset Kirkon avoimet ovet -päivystäjät.


Kesäkaudelle 2023 etsitään nyt uusia Kirkon avoimet ovet -päivystäjiä. Vaatimuksena on jonkin kristillisen kirkon jäsenyys, vähintään 18-vuoden ikä ja kiinnostus kyseistä vapaaehtoistoimintaa kohtaan. Järjestämme kaksi koulutusiltaa: to 4.5. klo 17.30 Tuomiokirkon kryptassa ja to 6.6. klo 18 Tuomiokirkossa, joista jompaan kumpaan tai kumpaankin uudet, päivystyksistä kiinnostuneet voivat osallistua.


Miksi Kirkon avoimet ovet -päivystäjäksi kannattaa tulla? Päivystäjänä voi kohdata ympäri maailmaa tulevia vierailijoita ja tehdä heidän vierailukokemuksestaan myönteisen. Päivystäminen on mukavaa ja vaihtelevaa parityötä tai kolmen hengen tiimityötä.

Tervetuloa vapaaehtoistyöntekijäksi!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: