17.10. Onneksi olkoon: Saana, Saini | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Tuomiokirkkoseurakunnan tilat kaikkien seurakuntalaisten käytettävissä

Tuomiokirkkoseurakunta

05.11.2018, 19:18
Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on kokouksessaan maanantaina 5. marraskuuta yksimielisesti päättänyt, että Tuomiokirkkoseurakunnan kaikki tilat ovat kaikkien seurakuntalaisten käytössä tilavarauskäytäntöjen mukaisesti. Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että jatkossa myös samaa sukupuolta olevat parit voivat varata Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan tiloja vihkimistä varten tilavarauskäytäntöjen mukaisesti.
Vanha kirkko Helsingin keskustassa

Päätöksen pohjalla on 15 seurakuntaneuvoston jäsenen ja varajäsenen allekirjoittama, seurakuntaneuvostolle osoitettu aloite.

Aloitteessa esitettiin, että maaliskuussa 2017 voimaan tulleen avioliittolain muutoksen myötä myös Tuomiokirkkoseurakunnan tilat olisivat tasapuolisesti kaikkien seurakuntalaisten käytettävissä.

Käytäntö on voimassa tiistaista 6. marraskuuta 2018 alkaen.

Helsingissä Tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi myös Haagan, Herttoniemen, Kallion, Malmin, Munkkiniemen, Pakilan, Paavalin ja Töölön seurakuntaneuvostot ovat päättäneet, että kyseisten seurakuntien kaikki tilat ovat käytettävissä samaa sukupuolta olevien parien juhliin, mukaan lukien vihkiminen tai siunaaminen. Lisäksi kirkkoherran päätöksellä Oulunkylän ja Vartiokylän seurakunnan tilat ovat kaikkien parien käytettävissä.