18.01. Onneksi olkoon: Laura | Palaute | På svenska | In English

Tuomiokirkkoseurakunta

Tule vapaaehtoiseksi kesäpäivystäjäksi Tuomiokirkkoon

Tuomiokirkkoseurakunta

27.04.2018, 16:55
Helsingin tuomiokirkon ovet ovat kesällä auki joka päivä puoleenyöhön asti. Tämän mahdollistavat seurakunnan vapaaehtoiset. Tule mukaan vapaaehtoistehtävään, jossa voit kohdata ihmisiä kaikkialta maailmasta! Kesän ensimmäinen koulutusilta pidetään tiistaina 15.5. klo 18 Tuomiokirkon kirkkosalissa.

Seurakunta kouluttaa Kesän Avoimia Ovia varten vapaaehtoisia seurakuntalaisia, tuttavallisemmin "kaolaisia". Toiminnassa pitkään mukana ollut vapaaehtoinen Hannele Siro rohkaisee lähtemään mukaan toimintaan.

- Tervetuloa rohkeasti kokeilemaan! Koulutuksen jälkeen et ole yksin, vaan meitä mukavia, kokeneita päivystyskavereita on aina seurana. Varoituksen sana kuitenkin, tähän hommaan voi jäädä koukkuun!

Jotkut kirkossa vierailevat haluavat hiljentymisen lisäksi tietää enemmän kirkosta ja sen tarinasta. Toinen toiminnassa mukana ollut kirkkopäivystäjä muistuttaa, että kirkossa kävijöiden kysymyksiin voi vastata oman kykynsä ja halunsa mukaan, myös vierailla kielillä.

- Me vapaaehtoiset vastaamme siitä, että kaikki voivat rauhassa nauttia kirkosta ja sen tunnelmasta. Päivän työt ja arkiaskareet unohtuvat, kirkon rauha täyttää mielen.

Kielitaitoa tai opaskokemusta ei vaadita. Voit toimia tehtävässä, jos olet täysi-ikäinen, kuulut johonkin kristilliseen kirkkokuntaan ja osallistut yhteen koulutusiltaan.

Kesän ensimmäinen koulutusilta pidetään tiistaina 15.5. ja muut tiistaisin 5.6., 3.7. ja 31.7. klo 18 Tuomiokirkon kirkkosalissa. Päivystysvuoro on arkisin klo 18-24, lauantaisin klo 19-24 ja sunnuntaisin klo 21-24. Kysy tehtävästä lisää koordinaattori Niina Savolaiselta, niina.savolainen@evl.fi, 09 2340 6250.‍