11.12. Onneksi olkoon: Daniel, Tatu, Taneli, Daniela | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Tee häähaaveesta totta – Vuoden 2021 lauantaipäivien vihkiaikoja Helsingin ydinkeskustan kirkoista voi varata verkossa viikolla 19

14.04.2020, 09:42 /  päivitetty 24.06.2020, 12:51
Kuvassa kädet, jotka pitelevät kahta sormusta kämmenissään.

Oletko suunnitellut häitä vuodelle 2021? Haaveiletko häistä lämpimänä kesälauantaina tai lumisena talvipäivänä valkoisena hohtavassa Tuomiokirkossa tai Vanhan kirkkopuiston puiden katveessa sijaitsevassa Vanhassa kirkossa?

Mikäli unelmiesi vihkikirkko on jokin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan alueen kirkoista ja haluat mennä naimisiin perinteisesti lauantaina, voit jättää vihkiaikatoiveen vuoden 2021 lauantaille verkossa tästä linkistä. Linkki aukeaa maanantaina 4.5. klo 9.

Tuomiokirkkoseurakunnan alueelta löytyvät monille tutut, suositut vihkikirkot Helsingin tuomiokirkko, Vanha kirkko, Suomenlinnan kirkko, Johanneksenkirkko ja Mikael Agricolan kirkko. Viime vuosina suosituin vihkikirkko on ollut 1820-luvulla rakennettu, historiaa huokuva Vanha kirkko. Kaikkiin kirkkoihin on tarjolla useita vihkiaikoja.

Aiempina vuosina suosituimmat vihkikuukaudet ovat olleet heinä- ja elokuu. Verkkolomakkeella voi jättää vihkiaikatoiveen sekä avioliittoon vihkimistä että avioliiton siunaamista varten.

Verkon kautta varauksia on ollut mahdollisuus jättää sunnuntaihin 10.5.2020 saakka. Tämän jälkeen vihkiaikoja voi tiedustella Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastosta puhelimitse p. 09 2340 6100 ma-ti klo 9-15, ke 12-17 ja to-pe klo 9-12.

Useita aikoja tarjolla kaikkiin kirkkoihin

Vihkiaikoja on jaossa lauantaipäiville tasatunnein:

Tuomiokirkkoon klo 13, 14, 15 ja 16

Johanneksenkirkkoon klo 13, 14, 15 ja 16

Suomenlinnan kirkkoon klo 13, 14, 15 ja 16

Vanhaan kirkkoon aikoja on jaossa klo 12, 13, 14, 15, 16, 17 ja kesä-elokuussa myös klo 18.

Mikael Agricolan kirkko ei ole mukana nettivarauksessa, mutta myös sinne voi toivoa vihkiaikaa. Agricolan kirkossa vihkimisiä voidaan pitää kahtena lauantaina kuukaudessa. Näitä vihkiaikoja vuodelle 2021 voi varata puhelimitse kirkkoherranvirastosta 8.6.2020 alkaen.

Netin kautta voi jättää vihkiaikatoiveen ainoastaan vuoden 2021 lauantaipäivien vihkiajoista. Arkipäiville vihkiaikoja voi varata puhelimitse 09 2340 6111 vihkivuotta edeltävän vuoden toukokuun alusta lähtien. Sunnuntaisin Tuomiokirkkoseurakunnan kirkoissa ei järjestetä vihkimisiä.

Vihkiaikatoiveiden esittämisessä ei ole kyse nopeuskilpailusta, sillä toiveita voi jättää koko viikon ajan. Lopputuloksen kannalta ei ole merkitystä, onko toiveensa jättänyt maanantaina vai sunnuntaina. Toivelistalla on hyvä olla kymmenkunta vaihtoehtoa, jotta jokainen vihkipari saisi itselleen sopivan ajan. Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan ja Johannes församlingin jäsenet ovat etusijalla vihkiaikoja jaettaessa.

Jos suunnitelmissanne on morsiusmessun järjestäminen, tulee vihkiaikatoiveet esittää ensisijaisesti päivän ensimmäiselle tai viimeiselle vihkiajalle, jotta morsiusmessun toteuttaminen on mahdollista. Lisäksi pyydämme olemaan yhteydessä kirkkoherranvirastoon, josta saatte tarkat ohjeet morsiusmessun varaamiseen liittyen.

Johanneksenkirkkoon on suunnitteilla remontti vuodelle 2021, mutta tämä ei estä vihkimisiä.

Tieto vihkiajasta lähetetään toiveita esittäneille kesäkuun alussa

Vihkiajat jaetaan toiveiden perusteella. Vihkiaikatoiveensa tehneille lähetetään jaetuista vihkiajoista sähköpostiviesti. Saatua aikaa ei tarvitse enää erikseen vahvistaa. Vihkiajan peruutus tulee tehdä sähköpostitse ja peruutuksesta lähetetään vahvistus.

Mikäli et ole jättänyt vihkiaikatoiveita verkossa olevalla lomakkeella viikolla 19, voit varata vihkiajan vuodelle 2021 soittamalla kirkkoherranvirastoon maanantaista 8.6.2020 alkaen.

Kirkkoherranviraston henkilökunta auttaa sopivan vihkiajan löytämisessä, mikäli ette saa vihkiaikojen jaossa yhtäkään toivomistanne ajoista. Tällä hetkellä moni peruu häitään, joten voi olla, että vuodelle 2021 on tavallista enemmän toiveita.