09.08. Onneksi olkoon: Erja, Eira | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Suomen itsenäisyyttä juhlitaan ekumeenisella jumalanpalveluksella Helsingin tuomiokirkossa

Tuomiokirkkoseurakunta

25.11.2019, 09:40 /  päivitetty 03.12.2019, 15:39
Perinteinen itsenäisyyspäivän ekumeeninen juhlajumalanpalvelus pidetään perjantaina 6.12.2019 klo 12 Helsingin tuomiokirkossa. Jumalanpalveluksessa saarnaa Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura.
Kuvassa sininen pilvetön taivas ja Tuomiokirkon vihertävä, kultaisin tähdin koristeltu kupoli ja sen kullattu risti. Lisäksi teksti

Liturgeina jumalanpalveluksessa toimivat seurakuntapastorit Juhana Kuusniemi Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta ja Maria Repo-Rostedt Johannes församlingista.

Jumalanpalveluksessa avustavat arkkipiispa Leo, hiippakunnan asiainhoitaja isä Marco Pasinato ja pastori, Suomen metodistikirkon piirikunnanjohtaja Jori Brander. Tekstinlukijana avustaa ministeri Hanna Kosonen.

Musiikista vastaavat Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkomuusikot urkurina Anna Pulli-Huomo ja kanttorina Inka Kinnunen. Jumalanpalveluksen musiikissa avustavat kuorot Dominante johtajanaan dir. mus. Seppo Murto sekä Uspenskin katedraalikuoro Varvara Merras-Häyrysen johdolla. Kolehdin kantavat partiolaiset. Kutsuvieraiden ohjauksesta vastaa ulkoministeriön protokollapalvelut.

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu juhlajumalanpalvelukseen.

Jumalanpalvelus televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä klo 11.55–13.00 ja radioidaan Yle Radio 1:ssä klo 12.00–13.00.

Seurakuntalaisille, joilla ei ole kutsukorttia, on varattu paikkoja kirkon etelä- ja pohjoisparvilta. Sisäänkäynti kirkkoon tapahtuu klo 11.10−11.30 kirkon etelä- ja pohjoisovista. Jumalanpalvelus kestää noin tunnin eikä jumalanpalveluksen aikana ole mahdollista poistua parvelta. Sisääntulijoille tehdään turvatarkastus. Suuret laukut ja kantamukset tulee jättää kotiin. Urku- ja sivuparvilla jumalanpalveluksen aikana ei voi valokuvata.

Jumalanpalvelus toteutetaan yhteistyössä ulkoministeriön protokollapalvelujen kanssa.

Seuraa jumalanpalveluksen kulkua käsiohjelmasta, jonka voit ladata tästä (pdf).