22.05. Onneksi olkoon: Hemminki, Hemmo | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Pääsiäisenä hauta oli tyhjä

Tuomiokirkkoseurakunta

06.04.2022, 15:08
Suru, pelko ja hämmennys ovat kuolemaan liittyviä tunteita, niin myös sinä pääsiäisenä, jona kristinusko syntyi, kirjoittaa Tuomiokirkon aluekappalainen Maija Kuoppala seurakunnan pääsiäislehdessä.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pääsiäisen ajan lehden kirjoitukset käsittelevät tänä vuonna kuolemaa, sitä viimeistä puomia, jolle jokainen meistä kerran astuu.

Sinulle, joka olet hiljattain menettänyt läheisesi, ajatus kuolemasta ja menetyksestä saattaa nostaa ikävän pintaan ja monet kysymykset risteilevät mielessäsi. Suru, pelko ja hämmennys ovat kuolemaan liittyviä tunteita, niin myös sinä pääsiäisenä, jona kristinusko syntyi.

Hiljaisella viikolla kirkoissamme seurataan Jeesuksen matkaa ristille sanoin, sävelin, värein ja valoin. Kiirastorstaina ehtoollispöydät ovat katettuina kaikille etsiville ja kaipaaville. Pitkäperjantain mustiin puetut alttarit kertovat Jeesuksen kuolemasta. Lauantain ja sunnuntain välisen yön messuissa pimeys väistyy ja valo lisääntyy. Pääsiäissunnuntaina hämmästellään sitä, että kuolemalla ei ollutkaan viimeistä sanaa, vaan hauta oli tyhjä. Iloiset ja valoisat sävelet alkavat taas soida. Toisena pääsiäispäivänä, siis pääsiäisviikon maanantaina, matkataan jo ihmetellen ylösnousseen Jeesuksen seurassa.

Tule sinäkin pääsiäisen matkalle meidän kanssamme ja löydä tästä lehdestä ne tilaisuudet, joihin haluat osallistua. Anna ylösnousemuksen lupauksen ja uuden elämän ihmeen koskettaa ja ilahduttaa sinua, niin kuin kevään, joka koittaa pitkän talven jälkeen. Sillä pääsiäisenä hauta oli tyhjä.

Pyhän kosketusta ja siunausta pääsiäisen aikaasi.

Maija Kuoppala

Tuomiokirkon kappalainen