26.09. Onneksi olkoon: Kuisma | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Konsertit Tuomiokirkkoseurakunnan kirkoissa

09.09.2022, 13:37 /  päivitetty 29.12.2022, 15:18
Helsingin keskustan kirkot ovat suosittuja konserttikirkkoja, joissa pääsee nauttimaan laadukkaasta musiikkitarjonnasta läpi vuoden.
Nuottisivu ja klarinetti.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkot ovat suosittuja konserttikirkkoja, jotka tarjoavat monipuolista musiikkitarjontaa läpi vuoden. Keskeisellä paikalla sijaitsevat, historialliset maamerkkikirkot luovat laadukkaat puitteet konserttien ja muiden tilaisuuksien järjestämistä varten.

Senaatintorin pohjoislaidalla kohoava Tuomiokirkko on pääkaupungin tunnetuin maamerkki, josta on tullut koko Helsingin symboli. Konsertin järjestäminen noin 1300 istumapaikkaa sisältävässä kirkkosalissa on mahdollista läpi vuoden. Tunnelmallinen Krypta on sen sijaan varattavissa konserttikäyttöön syyskuusta toukokuuhun.

Suomenlinnan kirkko on osa Unescon maailmanperintökohdetta ja yksi Helsingin vanhimmista pyhäköistä. Kirkkosalissa on istumapaikkoja noin 300. Vaaleassa, pelkistetyssä kirkkosalissa on hyvä akustiikka musiikkitilaisuuksiin. Vuonna 2021 kirkon urut uudistettiin ja nyt käytössä olevan itävaltalaisen Köglerin urkutehtaan valmistamissa uruissa on 20 äänikertaa.

Vanha kirkko sijaitsee keskellä Helsinkiä Vanhassa kirkkopuistossa. Kirkko oli alun perin suunniteltu vain väliaikaiseksi kirkoksi, kun Ulrika Eleonoran kirkko oli saanut purkutuomion nykyisen Senaatintorin paikalta. Vanha kirkko seisoo kuitenkin vielä lähes 200 vuotta myöhemmin omalla paikallaan puiston reunalla ja on nykyisin suosittu vihkikirkko ja kysytty konserttitila. Kirkkosalissa on istumapaikat noin 1200 henkilölle

Punavuoressa sijaitseva Mikael Agricolan kirkko on yksi korkeimmista maamerkeistä Helsingin kaupungin siluetissa. Kirkon piikkimäinen torni kohoaa noin 100 metrin korkeuteen kaupungin kattojen yllä. Tyyliltään pelkistettyä funktionalismia edustava kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1935. Nykyisin se on Helsingin vilkkaimmin käytetty kirkko, jonka monipuoliset tilat tarjoavat hyvät puitteet konsertti- ja tapahtumakäyttöön. Kirkkosalissa on 750 istumapaikkaa.

Oletko kiinnostunut konsertoimaan Tuomiokirkkoseurakunnan kirkossa? Voit tehdä konsertin varauspyynnön vuodelle 2023 kätevästi verkkolomakkeella.